Het staartje van de winter van 2005 (3)

Op donderdag 4 maart 2005 – twee dagen na de zware sneeuwval – waren behalve de doorgaande wegen ook de meeste landelijke wegen weer goed begaanbaar. Na twee dagen in de sneeuw rond huis, besloot ik een ritje over het platteland te maken, en dan vooral door het weidegebied ten westen van Drachten. Het werd de eerste van twee prachtige dwaaltochten over schier eindeloze witte vlakten …Het was een bewolkte dag met af en toe wat lichte sneeuwval. Dat maakte het fotograferen er niet makkelijker op, maar vooral met de minimale landschappen aan het eind van deze serie ben ik toch wel erg blij …

– wordt vervolgd met zonovergoten sneeuwlandschappen –

24 gedachten over “Het staartje van de winter van 2005 (3)

 1. Geheel je fotoserie’s gezien en vond ze heel erg mooi. IHet was wel een echte winter met mooie winterdekens die landschap wat warm hield. Genoten hiervan en volde zich niet meer zo naakt. Ook al kan ik er niet zo goed tegen de kou er erom heen, toch vind ik het altijd prachtig als sneeuw alles bedekt. Maar hier in mijn omgeving kwam winter ook helaas niet. nu aar hopen dat lente of zomer ons zal verrassen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Inderdaad, de minimale landschappen zijn prachtig, maar SCHITTEREND vind ik foto 3, met de horizontale lijn bomen.
  Je weet, of weet ik niet, ik heb iets met lijnen (en druppels)

  Als ik deze bij jou zie, mis ik de winter toch wel ergens…..Niet de ongemakken die ermee gepaard gaan.

  Geliked door 1 persoon

 3. Een mens wordt echt helemaal zen van naar zo’n mooi wit landschap te kijken. Prachtige foto’s. Als het maar sneeuw is, alhoewel ik daar nu minder begin aan te denken want we krijgen hier al de tweede dag op rij zonnig weer. De lente begint te kriebelen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.