Het staartje van de winter van 2005 (2)

Voor zover dat mogelijk is bij een postzegeltuintje, bood ons tuintje begin maart 2005 vanuit het slaapkamerraam best een feeërieke aanblik met dat pak sneeuw …

Ook vanuit de bijkeuken naar buiten stappend was die laag van ruim 30 cm sneeuw niet minder mooi om te zien. Eigenlijk is zo’n pak sneeuw natuurlijk het mooist wanneer ’t zich helemaal maagdelijk en onbetreden voor je uitstrekt. Maar zoals dat gaat, kwam ook aan deze maagdelijkheid een eind. Het paadje naar de steeg moest sneeuwvrij gemaakt worden. En indachtig het advies van een vriend die het fietsenhokje had gezien vlak nadat ik het had getimmerd, heb ik ook zo goed en zo kwaad als het ging de sneeuw van dat dakje verwijderd …

In de loop van de week kwam ik tot de schokkende ontdekking dat ik met één ding geen rekening had gehouden … De sneeuwlast werd te zwaar voor de pergola. Op dag drie van de sneeuwperiode brak de paal, waarna de pergola compleet met klimop en sneeuwdek ineen zeeg. Omdat de pergola als ‘steunbeer’ voor de eveneens met klimop begroeide schutting diende, heb ik die tijdelijk wat extra ondersteuning gegeven met een sleepkabel aan de buitenmuur …

– wordt vervolgd met een rit over de witte Friese vlakten –

34 gedachten over “Het staartje van de winter van 2005 (2)

 1. Ha Afanja,

  ja… sneeuw is zo fotogeniek.
  Alles wordt mooi bedekt (als het zacht en langzaam valt) en in de stad wordt alle rommel lekker bedekt.
  Heerlijke foto’s!

  Groetjes van Marlou

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik dacht… Pfft… Daar is veel gevallen…. 😳… Maar… Ik zag 2005 niet…. Tja… Vruger waar het altijd winter….. Nou ja…. Zo lijkt het nu… 🤗😅🤔

  Geliked door 1 persoon

  • Nee, voor mij hoeft ook niet meer.Zeker niet wanneer de zon zo lekker schijnt als vandaag. Ik heb vanmorgen even een ritje gemaakt over de groene grazige vlakten, dat levert een mooie tegenstelling op met de sneeuwfoto’s van 15 jaar geleden. De komende dagen eerst de foto’s van de uitgestrekte witte vlakten, daarna volgen de groene weilanden. 🙂

   Like

  • Hier was het ook lekker zonnig vanmorgen, het begint nu bewolkt te worden. Maar ik heb wel een mooi ritje over de grazige groene weiden gemaakt. Wat een verschil met 15 jaar geleden …
   Zie je er niet tegenop om je mooie rustige plekje te verlaten?

   Like

   • We vonden een andere rustige plek waar we minder last zullen hebben van het oprukkend toerisme. Er staat hier veel te gebeuren aangaande vakantiewoningen en campings. Dat zien we echt niet zitten.
    We hebben hier twintig mooie jaren gehad en die herinnering kan men ons niet meer afnemen.

    Geliked door 1 persoon

 3. zo ja Jan, dát ware nog eens winters hé “vroegah” 🙂

  gossiemokke, ik zou der wel weer zo een willen hebben, niet té lang sneeuw, dat is voor de meeste dieren wel afzien, maar voor de foto’s wowwwwwww, laat maar komen, prachtplaatjes

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.