Oorlog in Europa

Een gruwelijk scenario is afgelopen nacht helaas waarheid geworden, er is een grote oorlog uitgebroken in Europa. Een dag om te markeren. Hoe groot en gruwelijk het zal worden, zal moeten blijken, maar nu in verschillende steden in Oekraïne de eerste burgerslachtoffers zijn gevallen, ben ik er niet gerust op. Dat we er allemaal op de een of andere manier door geraakt zullen worden, is nu al duidelijk.

Ik laat het vandaag bij een stemmig plaatje …

51 gedachten over “Oorlog in Europa

 1. Een man die in z´n eentje landjepik speelt. Vreselijk!
  Je foto is heel treffend en indrukwekkend mooi.
  Zijn we voorlopig van die COVID-ellende af en gaat de zon weer schijnen en nu hebben we dit. Het lijkt me vreselijk om in angst te moeten leven. zoals die mensen nu in Oekraïne. 😥

  Geliked door 1 persoon

 2. Dit is weer een zwarte bladzijde in de naoorlogse geschiedenis. Tot voor kort had ik dit niet echt verwacht, maar wat er in het hoofd van Poetin rondgaat is nu wel duidelijk ondanks alle ontkennende verklaringen. Het is een hard gelag voor de Oekraïners, hun lot is nu in handen van deze onberekenbare heerser. Ik wens hun veel sterkte in deze onzekere tijden.

  Geliked door 1 persoon

  • Daar sluit ik me graag bij aan, Hanry, de inwoners van Oekraïne gaan een donkere en onzekere periode tegemoet. En misschien moeten we nog blij zijn als het daartoe ‘beperkt’ blijft. De kaart van Europa wordt opnieuw getekend. En aan de andere kant van de wereld zou met China versus Taiwan wel eens hetzelfde gaan gebeuren.

   Like

 3. Het is vreselijk Jan. Waartoe één psychopatische haan in staat is… Die had men in de vorige WO ook al. Vreselijk wat één man die zich God waant, kan aanrichten.
  Het plaatje is zo vredig, maar ook dreigend. Precies zoals ik deze tijden ervaar.

  Geliked door 1 persoon

 4. het i s een gevaarlijk manneke Jan, maar dat zie je vaak met kleine mensen, die moeten op een andere manier hun gram halen… dat het ten koste van burgers zal gaan, daar zal hij niet om malen… een enge man..

  Geliked door 1 persoon

 5. Een zwarte dag voor Europa.
  Het doet me denken aan de inval in Hongarije in 1956, al lag dat heel anders.
  Nooit had ik gedacht dat we dit nog zouden meemaken.
  Wat zijn fanatieke, nationalistische heersers toch gevaarlijk.
  Hartelijke groet voor jou, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • De inval van Hongarije was net geen twee jaar voor mijn geboorte. Maar ik heb er genoeg over gelezen en van gezien, dat ik me die analogie en dat gevoel wel voorstellen, Zem. Wat er nu gebeurt is echt een heel donker scenario. We kunnen er op dit moment alleen het beste van hopen.
   Groeten uit Drachten, ook voor je wederhelft.

   Like

 6. Ik vind het ook verschrikkelijk Jan. Volgens Willy Claes zou Poetin ruzie hebben in zijn eigen partij. Om de aandacht daarvan af te leiden, zou hij ergens anders een oorlog beginnen. Dat zo’n psychopaten zoveel macht kunnen hebben, da’s gevaarlijk voor de hele mensheid. Eigenlijk moeten we nu volop met het klimaat bezig zijn om op onze planeet te kunnen blijven. Ik heb goesting om die domme macho met zijn kop tegen de muur te slaan. 😥

  Geliked door 1 persoon

 7. Jan.Ik was er al een hele tijd echt ongerust over. .Ik weet dat er veel mensen mee lachen maar heb met de miserie in’t suezkanaal moeten rond lopen in Lier van mijn moeder want we hadden thuis een pas geboren baby en er was geen suiker meer te krijgen. Mijn moeder stuurde me de winkelstraat in om overal te gaan proberen suiker te vinden voor de fles van de baby .Na een paar uren geraakte ik thuis met een klein handje suikerklontjes. Dat is mij als kind altijd bij gebleven.Met gekken aan de leiding van landen zit men altijd op een tijdbom.Ik wil niet overdrijven maan blijf oplettend

  Geliked door 1 persoon

 8. Het heeft mij ook heel droevig gestemd want ik heb er ook enige YT vrienden wonen en nu gebeurd er dit. Ik snap soms de wereld niet meer waarom men toch steeds oorlog moeten voeren. En dat er onschuldige burgers gedood worden die niks met deze oorlog te maken heeft hierdoor is echt heel erg triest. Mijn gedachten en hart is bij hen allen en zeker bij mijn vrienden aldaar.

  Geliked door 1 persoon

 9. Een gebeurtenis die mij ook droevig stemt Jan. Ik heb zelf nog nooit een oorlog aan den lijve ondervonden, maar genoeg erover gehoord, gezien en gelezen om te weten dat er alleen maar verliezers zijn. Twee ooms via mijn vaders zijde (één gesneuveld als soldaat in de begindagen, de ander verdronken nadat het schip waarop hij voer getorpedeerd werd bij Canada) en een oom via mijn moeders kant met zijn hele gezin (hun huis getroffen bij het “vergissingsbombardement” in Nijmegen) lieten het leven in de tweede Wereldoorlog.

  Geliked door 1 persoon

  • Gelukkig heb ik zelf ook nog nooit een oorlog aan de lijve ondervonden. Maar ik heb genoeg voorstellingsvermogen om te weten dat oorlog altijd de slechtst denkbare uitkomst van een conflict is. Zoals jij ook al schreef, er zijn alleen maar verliezers. Ik vind dit echt een zwarte dag.

   Like

Reacties zijn gesloten.