Een wesp, wat vliegen en ’n hoornaar

Dat zul je altijd zien, zal ik eens een sappig peertje plukken, strooit een wesp weer roet in het eten …


Denkend aan het motto ‘leven en laten leven’ zag ik het beestje een holte van de peer in duiken. Hij mocht hem van mij hebben. Ik liep even naar een mooie volle peer aan de andere kant van het boompje. Daar greep ik echter ook mis, gelukkig wel in dit geval …

Aan de andere kant dook net een joekel van een hoornaar de al flink aangetaste peer in. Nou ben ik niet zo angstig aangelegd, ook niet als het om wespen en hoornaars gaat, maar je moet ze niet plagen of uitdagen, zeg ik altijd maar. Ik heb me dus maar beperkt tot het maken van een paar foto’s, waarna ik mijn weg vervolgd heb …

31 gedachten over “Een wesp, wat vliegen en ’n hoornaar

 1. Wespen gek op verrotte peren. Lekker zoet nu. Wat heb jij kunnen mooie foto’s maken.
  Prachtig van dichtbij Jan. Jammer van deze fruit toen niet geplukt waren geweest. Laten hangen voor wespen….. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

 2. ik bijt nooit zomaar in een stuk fruit. Ik zag op wandel ook verschillende hoornaars en aan wespen ook heel veel gezien. Dan kan je ze ook mooi fotograferen want ze zijn geconcentreerd bezig

  Geliked door 1 persoon

 3. Ja wespen zijn gek op zoetigheid en maar goed dat jij er niet ene plukte want ze graven ook soms er in en zo een wesp wil je echt niet ontvangen in de mond. Wel mooie foto’s gemaakt. Dan wellicht toch een appeltje voor onderweg genomen?? Of zaten ze daar ook al in?

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.