De boekensilo van It Utein

Tijdens een van mijn ritjes in de omgeving van Oudega heb ik ook de buurtschap It Utein rond half september weer eens in de route opgenomen …


Daar staat al een aantal jaren een boekensilo. Ik had er al eens wat foto’s van gemaakt, maar dat was in het vroege voorjaar, toen zag het er een stuk minder aantrekkelijk uit …

Behalve de Boekensilo waar je boeken kunt ‘lenen, ruilen, brengen en/of meenemen’ staan er nu ook een paar zitjes en een stalletje met verse biogroenten …


In groenten had ik op dat moment nog geen zin, maar er stonden ook een paar appel- en perenboompjes rond de silo. Ik had wel zin in een lekkere sappige peer …

 • wordt vervolgd

38 gedachten over “De boekensilo van It Utein

 1. Dat vind ik een prachtig en uniek initiatief !
  In ons Belgenlandje (zelfs in mijn dorpje) vind je bieb-kastjes, maar zo’n gezellig fruit/groenten hoekje erbij heb ik nog nooit gezien.

  Geliked door 1 persoon

 2. Leuk initiatief vind ik, bij ons nog niet gezien. Wat ik ook zo speciaal vindt is die dorps namen bij jullie, of is een buurtschap geen dorp ? in dat geval ben ik mis natuurlijk – It Utein – hoe komen ze er op ? klink als een plaatsje in Ierland of zo.

  Geliked door 1 persoon

  • Dergelijke kraampjes met verse producten vind je hier veel bij boerderijen.
   Een buurtschap bestaat uit een klein aantal huizen dat te klein is om zich dorp te kunnen noemen. Een plaatsnaam van een dorp wordt met een wit bord aangegeven, de naam van een dorp of stad met een blauw bord.
   We hebben hier onze eigen taal, die nogal afwijkt van het Nederlands, Fries is onze tweede nationale taal. It Utein betekent ‘het Uiteinde’.

   Geliked door 1 persoon

 3. Wat een gezellige omgeving en die stoelen van een boom gemaakt ook zo mooi. En ik had wel een appeltje voor onderweg meegenomen als ik daar zou gaan buurten. Je ziet het hier in boerenland nu ook veel en daar staat ook een camera bij sinds kort want er zijn er helaas ook die wat halen maar niet betalen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.