Een hoopvol teken

De regenboog staat ook wel bekend als teken van hoop, vrede en troost, een lichtpuntje in moeilijke tijden. Dat kunnen we in deze tijd vol oorlog, crises en rampspoed wel gebruiken. Deze regenboog zag ik afgelopen woensdagmiddag anderhalf uur na de iriserende wolken verschijnen …


Ik heb hem als teken van hoop gezien en ervaren. De eerste dagen met mijn nieuwe medicijn hadden duidelijk een positief effect op mijn lopen getoond. Vanwege het buiïge weer en het tijdelijke advies om maar even niet met de auto op pad te gaan, heb ik mijn beweging op die dagen zoals wel vaker vooral in de tuin opgedaan. En dat ging prima …


Voor mijn gevoel liep ik al op dag 2 meteen een stuk gemakkelijker en stabieler dan de afgelopen maanden. En dat was ook volgens Aafjes’ observaties het geval. Op basis van die ervaringen heb ik vervolgens donderdag in mijn eentje, en vrijdag samen met fotomaatje Jetske net wat langere fotokuiertjes gemaakt dan ik de laatste maanden gewend was …


Het gevolg daarvan was, dat ik gisteren weer een dagje extra vermoeid was. Ik loop weliswaar weer makkelijker en stabieler dan een week geleden, mijn actieradius is er niet direct groter door geworden. Maar hey …, Aken en Keulen zijn ook niet op één dag gebouwd. We krijgen weer een dag of wat beter weer, dus ik ga de komende week dapper stappend aan mijn actieradius werken. Vrijdag weer naar de MS-verpleegkundige, dan weet ik daarna weer meer …

43 gedachten over “Een hoopvol teken

 1. Fijn toch dat de nieuwe medicatie beter is dan de vorige.
  Mijn vrouw heeft gisteren ook leuke foto’s gemaakt van een dubbele regenboog met haar mobieltje, vanuit haar gehuurd ziekenhuis bed, vanwege een hernia en reuma…
  We weten het dan ook te waarderen als haar gezondheid met kleine stapjes wat beter wordt…

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooi positief en bemoedigend logje vandaag. Voor jezelf maar ook voor ons in deze donkere en onzekere tijden.
  Fijn dat het nu al een positief effect lijkt te hebben op het lopen. Ik heb vrijdag daar ook al een positieve ontwikkeling in gezien.
  Wel spannend wat ze vrijdag gaat zeggen. 🤞🍀
  Je fotoserie is prachtig!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat goed Jan, dat je nieuwe medicijn zo goed lijkt aan te slaan! Kracht in de benen en uithoudingsvermogen moet je weer opnieuw opdoen, maar dat is het kwestie van… nou ja, doen. En als je dan stevig op je benen staat is dat, lijkt me, een welkome uitdaging. Die regenboog houden we erin!

  Geliked door 1 persoon

 4. Zeker in moeilijke tijden. Gelukkig is bij positiefs te lezen Jan. En ik hoop dat nieuwe medicijnen gaat werken bij jou. Regenboog is zeker heel mooi om te zien. We kregen regelmatig regenbogen te zien. Hadden ook foto’s van gemaakt. Zelfs dubbele regenbogen te zien. Afgelopen vannacht kregen onweer. Mooie foto’s.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel. Wat regenbogen en dergelijke betreft hebben jullie vanaf je flat wel een voordeel, denk ik. De komende dagen krijgen we rustig en zacht weer, dan kunnen weer wat meer naar buiten. Fijne zondag verder.

   Like

 5. In moeilijke tijden moeten we het hebben van mooie dingen: natuur, mooie beelden.
  En in mooie beelden ben jij heel goed, Jan én in genieten van de natuur.
  Hopelijk hebben de nieuwe medicijnen het gewenste resultaat, ik begrijp dat de eerste tekenen positief zijn.
  Hartelijke groet van Zem.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.