Verkoeling en rust

Gelukkig is het vandaag weer wat koeler dan de voorgaande dagen. Een verkoelend windje en wolken die de zon temperen zullen ook het vee in de wei goed doen. Lekker rustig grazend liggen ze samen in de wei …

De verkoeling doet mij ook goed. Maar de hitte is mijn systeem toch alweer dieper doorgedrongen dan ik zou willen. Nadat ik gisteren een vrijwillige rustdag had, komt er vandaag nog een verplichte rustdag achteraan om de kracht in mijn benen terug te laten keren …

40 gedachten over “Verkoeling en rust

  1. Ik begrijp je heel goed Jan. Kan zelf ook niet tegen die hitte. Kom dan ook niet buiten en in de slaapkamer heb ik verleden jaar airco laten plaatsen want in de slaapkamer die heel de dag door zon heeft, liepen temperaturen op tot 36°Dat was voor mij niet leefbaar .Hoop dat de nadelen van de te grote hitte voor je nu je bij lagere temperatuur vlugger doen herstellen

    Geliked door 1 persoon

    • Wij hebben sinds vorig jaar ook airco. Daarmee houden we het in huis weer leefbaar. Maar ik ben vooral op dinsdag en woensdag net wat te actief geweest in de buitenlucht, denk ik. Intussen begin ik langzaam weer wat bij te komen. Hopelijk blijven de maxima de rest van de zomer beperkt tot pakweg 23°C.

      Geliked door 1 persoon

  2. Neem die rist dan ook, je hebt het nodig! Vandaag was het fijn weer om buiten te zitten.
    Heel af en toe zagen we maxi-parasols in weilanden, de dieren waren er zichtbaar blij mee. Ook schapen en paarden.
    Ik snap niet det de boeren geen oog hebben voor dit, elk klein boompje wordt door ze gebruikt om wat koelte te brengen maar worden bomen weggehaald.

    Geliked door 2 people

    • Ik heb eigenlijk alleen maar wat rondgehangen vandaag, nu eens in de tuin en dan weer in huis. Dankzij de lagere temperatuur in combinatie met de wind hebben we de warmte intussen ook al uit huis.

      De foto’s van de koeien heb ik begin juni al gemaakt, toen waren er nog geen bomen nodig voor de schaduw. Gelukkig hebben we hier in de buurt nog veel weilanden waar het vee schaduw kan vinden bij bomen of struiken.

      Geliked door 1 persoon

  3. Soms wilt men teveel en dat merk ik dan later ook wel en dan wat rust kan kleine wonderen doen. Voor mij dus nu ook verplichte rustdagen. De koeien zijn dan ook maar al te blij dat het wat is afgekoeld. Soms vind ik maar triest dat ze dan wellicht binnen beter af zullen zijn in de stal dan buiten want daar is niet altijd een boom waar ze onder kunnen staan of andere beschutting. Maar nu zijn ze blij net als ik dat er en wind is die de huiskamer en slaapkamer wat van de warmte weg laat gaan. Het waren geen goede nachtrusten voor mij en vast voor jou ook niet. Rustig weekend gewenst Jan.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.