Buienluchten

Na de vriendelijke, zomerse wolkenluchten van vorige week trokken er vandaag donkere luchten over …

100802-1258x

Aan het begin van de middag heb ik wat foto’s gemaakt van de buienluchten boven de Friese vlakte ten westen van Drachten …

100802-1301x

Voor een dagje heeft het wel wat, maar wat mij betreft mag morgen de zon weer schijnen …

100802-1323x

En dan nog even dit …
Het zal inmiddels duidelijk zijn, dat ik ervoor heb gekozen om de foto’s hier voortaan te plaatsen in het formaat 900×675 pixels. Daarmee krijgen de meeste lezers ze optimaal in beeld. Verder heb ik besloten om “Lichtlijnig” voorlopig zwijgend te laten voortbestaan. Mensen met een kleiner beeldscherm kunnen de foto’s daar toch goed bekijken, maar wat minstens zo belangrijk is: de geschiedenis heeft geleerd, dat er nogal eens wat mis gaat met mijn weblogs …
Door de inhoud van het ene weblog simpelweg te kopiëren naar het andere, heb ik een prachtige backup om in geval van wat voor nood dan ook op terug te vallen. 🙂

15 gedachten over “Buienluchten

 1. De foto’s komen prachtig op mijn beeldscherm tot z,n recht Jan. Ik was gisteren niet in Franeker, maar wat was het een hondenweer daar…

  Je hebt prachtige buienluchten kunnen vastleggen

  Like

 2. Buienluchten… Die zag ik vandaag ook!
  Wij hadden toen alleen behoorlijk stress.. 😉 Want we zaten nog boven in de bergen en dat is natuurlijk niet goed. Eenmaal beneden terug in het dorp vloog het terras meubilair inderdaad in het rond.. 😉

  De luchten zijn inderdaad geweldig om te zien.

  Waar je ook gaat in deze digitale wereld Jan, ik zal je blijven volgen!

  Like

 3. Ha Jan! Ik heb je weer gevonden op je nieuwe adres. Ziet er goed uit. Ik wilde bijna gaan zeuren dat de foto’s iets te groot uitvallen maar ik ontdekte net bijtijds dat mijn scherm nog afgesteld stond op 125 % 🙂
  Mooie wolken vandaag, hier viel er niet zo heel veel uit, net voldoende voor een gezellig ruisje af en toe in de tuin. Het is niet koud, dat scheelt.

  Like

 4. Het was idd een somere dag ;-(
  Twee keer door de regen gemoeten op de fiets, was het zo goed gewend, bah.
  Waren de wolken van donderdag en vrijdag mooier ja, was toen in Brabant en Zeeland en was zo mooi daar.
  Maar deze week belooft weinig moois geloof ik…jammer ook al moet ik werken, toch liever met zon.
  Groetjes en succes met deze site.

  Like

 5. Ziet er weer fraai uit, ik heb al een notitie gemaakt dat ik de verwijzing op mijn log binnenkort even aan moet passen. (NB ik heb met geen van de drie fotoformaten van een paar logjes terug problemen)

  Like

 6. Ik ben het met je eens het is een mooi gezicht deze luchten boven het Friese platteland.
  Nadien heb je ze zeker doorgestuurd naar de Kop van Overijssel. Ik was net klaar met gras maaien en toen begon het te regenen, maar ik moest de boel nog aanvegen. Nou ja, nat was ik toch al van inspanning. Dus heb ik me maar verder nat laten regenen. 😉
  Het formaat is zo prima voor mijn beeldscherm. In je eerste berichtje schreef je dat je er minder per keer ging plaatsen, heeft dat te maken met de grootte van de fotobestanden?
  Het is toch triest dat je door schade en schande hebt moeten ervaren dat een backup van je weblog gewenst is.

  Like

 7. Voor een dag zijn deze luchten wel te doen, maar nu moet het afgelopen zijn. De vakantiegangers in onze mooie provincie wensen dat ook, lijkt me.
  Slim van je om het op deze manier op te lossen. Hopelijk blijft het nu goed draaien en heb je wat extra werk voor niks.

  Like

 8. Oh ja Jan ook hier al twee keer een vette bui op mijn kop gehad. De afgelopen dagen 90 km op de fiets dus dan weet je het wel. Heerlijk herkenbare luchten die ik graag kan luchten of zien, maar wel met een regenjas erbij

  Like

Reacties zijn gesloten.