Verstoppertje spelen

Sinds de temperaturen weer zo rond de 20 graden liggen, lukt het weer vrijwel dagelijks om een fotokuiertje te maken. Ze duren niet allemaal even lang, maar in fotografisch opzicht zijn ze vaak wel succesvol. Vorige week vrijdagmiddag heb ik mijn lichtgewicht klapstoeltje meegenomen het Weinterper Skar in. Op een plekje, waarvan ik vermoedde dat er veel sprinkhaantjes zouden zitten, ben ik even lekker in het zonnetje gaan zitten om de omgeving te observeren. Mijn verwachting bleek te kloppen: het krioelde er van de sprinkhaantjes.

De eerste pogingen om er eentje op de kiek te zetten liepen op niets uit. Al voordat ik scherp kon stellen waren de meeste kandidaten met een reuzensprong vertrokken. Maar de aanhouder wint, en uiteindelijk kreeg ik er dan ook een in het vizier, die bleef zitten terwijl ik hem voorzichtig met de camera benaderde …

100730-1444x

Wat ik vooraf hoopte, gebeurde vrijwel meteen: het sprinkhaantje probeerde zich voor de camera te verstoppen door om de sprieten van het biesgras heen te draaien. Het welbekende verstoppertje spelen was begonnen …

100730-1443x

Door hem beurtelings heel voorzichtig links- of rechtsom te benaderen, en hem tussentijds een keer met een snellere beweging te verrassen, lukt het meestal wel om hem uit zijn tent te lokken voor een aardige serie …

100730-1442x

Pas toen ik de foto’s op de pc bekeek, zag ik dat het niet zo verwonderlijk was dat hij niet wegsprong … de stakker mist zijn krachtige linker achterpoot. En hij lijkt nog last te hebben van mijten ook …
De mooiste foto uit deze serie bewaar ik nog even tot vrijdag.

13 gedachten over “Verstoppertje spelen

 1. haha moet lachen om de reactie van jetske 😉
  Mooie foto’s, dat zie je door de camera natuurlijk niet dat hij onder de beessies zat en een poot mistte.
  Toch mooie foto’s.
  Mooi scherp.
  groetjes en prettige donderdag.

  Like

 2. Moraal van dit verhaal, als je een sprinkhaan wilt fotograferen moet je er eerst een poot uittrekken. 😉
  Toch kom jij bij iedere stap met je lange benen ook een heel eind.
  De sprinkhaan staat er superscherp op.
  Wel kaal op de onderste foto, zonder die ene achterpoot

  Like

 3. Fijn dat je weer regelmatig een kuiertje kan maken Jan. Het verstoppertje spelen én geduld is dubbel en dwars beloond. Een prachtige scherpe serie van dit sprinkhaantje. Wat een mooie details zijn er te zien en je maakt me wel nieuwsgierig naar de foto van as. vrijdag

  Like

 4. Een geweldig mooie serie. Altijd een leuk spelletje om met die beestjes verstoppertje te spelen, als je er de tijd voor hebt of neemt.
  Een nog mooiere foto dan deze 3 kan ik me haast niet voorstellen. Ik laat me verrassen.

  Like

Reacties zijn gesloten.