Vreemde vogel

Het komt maar zelden voor dat ik op zondagmiddag een fotokuiertje maak. Dan is het me over het algemeen te druk in de natuur, ik ben niet zo’n filewandelaar. Omdat de weersverwachting voor maandag bar slecht was, besloot ik – vooral om toch mijn beweging maar te krijgen – bij wijze van uitzondering dan maar eens op de zondagmiddag op pad te gaan. Eerlijk is eerlijk: het viel me alleszins mee met de drukte. Dat zal alles te maken hebben met het feit dat half Fryslân zich nog ergens in het buitenland bevindt. Omdat er in de verre omtrek geen auto te zien was, kon ik de auto gewoon op het vaste plekje parkeren …

100801-1508x

Vrijdag was ik aan de zuidkant geweest, daarom besloot ik nu weer eens naar het noorden te gaan, op naar het bankje bij de dobbe. Ik zat er enige tijd later nog maar net, toen er een mooie rode libel neerstreek op de zwerfkei die naast het bankje ligt. Het beviel het beestje blijkbaar wel lekker zo in het zonnetje, want hij bleef rustig zitten toen ik hem benaderde voor een paar macro’s …

100801-1502x

Toen de libel en ik uiteindelijk op elkaar uitgekeken waren geraakt, had ik weer oog voor het omringende landschap. Ineens werd mijn aandacht getrokken door een vogel …

100801-1505x

Er dobberde een mij volstrekt onbekende vogel op het bepluisde wateroppervlak van de dobbe …

100801-1507x

22 gedachten over “Vreemde vogel

 1. Het kon wel eens een jonge meerkoet zijn Jan..
  In het water aan de Zonnedauw zitten ze ook nog.
  En deze lijkt er verdacht veel op.

  Ook je libelle staat er prachtig op..

  groet Harry

  Like

 2. Je maakt het weer moeilijk vandaag. Die libel gaat dan nog wel, rood met zwarte poten zonder gele strepen op de poten, dat moet wel een Bloedrode heidelibel zijn.
  Wat anders is het met die jonge fuutachtige.
  Je mag kiezen tussen een jonge Dodaars en een jonge Geoorde fuut. Hij voldoet echter niet exact aan de beschrijvingen van deze soorten.
  Omdat ik een rood oog zie denk ik aan de Geoorde fuut.
  Maar ook weer net niet.

  Like

 3. Mooie foto van de libelle. Wat voor vogel het is , geen idee zal eens kijken bj vogelvisie, kijk ik altijd.

  Filmpje van Bert niet gekeken. Ik kijk nooit naar hem, word er doodmoe van.
  Is een van de weinige waar ik absoluut niet naar kijk of luister.

  Gelukkig dat het op zondag niet zo druk was om een kuier te maken.

  groeten.

  Like

 4. Ik heb even met je meegekeken in de Peterson’s Vogelgids en inderdaad daar heb je niks aan maar wel leuk… het blijft dus ook voor mij een vreemde vogel.
  De macro van derode libel is mooi.

  Like

 5. Nu pas het filmpje nog even bekeken van Bert, blijft grappig stukje.
  Misschien een albino dodaars met zwarte petje…
  Toch wel leuk dat je wat anders dan anders hebt vastgelegd. 🙂

  Like

 6. Maakte hij geen Twie jierp koek bimbam geluid? haha

  Ik denk dat het een jong is van de familie dodaars (kleine fuut)

  Je libelle staat er schitterend op Jan!

  @ heb ondertussen je link aangepast,
  bedankt om dit van de mijne ook te doen!

  Gr.
  P-TER

  Like

 7. Het lijkt me een futensoort, welke geen idee. Misschien wel een gewone jonge fuut. De weersverwachting – wat betreft Friesland – klopte ;~(. Gelukkig viel hier vannacht eindelijk 6 mm. Ik begon bijna te denken dat het hier niet meer wil regenen.

  Like

 8. Gezellig dat je mooi gekleurd gezelschap had naast je bankje.
  Welke vogel je gespot hebt, kan ik je echt niet zeggen. Er zullen vast kenners zijn die het weten. Ik ben benieuwd.

  Like

 9. Als de vleugels zo naar beneden hangen lijkt het echt een geparkeerde helikopter. Het rood en grijs is een mooie combinatie.
  De vreemde vogel…tsja daar moeten anderen maar wat over zeggen. Want het zegt me niets. Het lijkt me nog een jong exemplaar, maar ook dat is voor mij natte vinger werk.
  Een fijne dag vandaag. Helaas zijn hier zijn de eerste dikke druppels al gevallen.

  Like

Reacties zijn gesloten.