Het juffertje en de zonnedauw

Nadat ik vorige week foto’s had gemaakt van een gewone pantserjuffer die verstrikt was geraakt in de tentakels van een kleine zonnedauw, besloot ik gistermiddag bij de Merskenheide op zoek te gaan naar een dergelijk tafereel ten einde dat op video vast te leggen. Ik had weer geluk …

100818-1426x

De kleine zonnedauw is een vleesetend plantje dat zeer bedreven lijkt te zijn in het lokken en vangen van waterjuffers. Gistermiddag stuitte ik op een plantje dat meerdere pantserjuffers in haar kleverige tentakels gevangen hield. Eén van de juffertjes vocht voor het leven en wist die strijd uiteindelijk met een beetje hulp te winnen …

100818-1436x

Uiteindelijk heb ik van de video-opnamen een 3:20 minuut durend filmpje kunnen smeden …

20 gedachten over “Het juffertje en de zonnedauw

 1. Die kleuren in je foto’s en filmpje zijn heel mooi.
  Hoe wreed kunnen die planten nu zijn om zo’n mooie beestjes te vangen. Je zou ze toch willen helpen bevrijden als je het zo ziet. Van mij mogen ze de vervelende vliegen wel vangen, die zeggen me niet zoveel.

  Like

 2. Happy Birthday!
  Gefeliciteerd met je verjaardag Jan!

  Ik wens je heel veel goeds toe voor dit nieuwe levensjaar. Dat de MS geremd mag zijn en dat je nog heerlijke fotokuiertjes kan maken.
  En natuurlijk veel geluk met de inmiddels 2 Pake zeggers.
  maak er een mooie dag van. 🙂

  Like

 3. Prachtige foto’s !!!
  Ook het filmpje is “mooi” het is idd een strijd en gelukkig dat je hem bevrijd hebt.
  De kwalitiet van het filmpje is wel heel goed.
  Heb er ondanks dat het een vreed gezicht is toch van genoten.
  Groetjes en prettige, zonnige vrijdag

  Like

 4. Wat duren 3 minuten dan lang zeg.. maar gelukkig hielp je uiteindelijk wel. Eind goed al goed al dacht eerst nog dat de vleugeltjes te veel zouden beschadigen. Ik weet het het is de natuur maar toch hé. Wel mooi vastgelegd deze ‘vertraagde’ reddingsoperatie.

  Like

 5. Met een knoop in mijn maag heb ik gekeken. Dat geworstel vind ik verschrikkelijk. Omdat ik wist dat het goed zou komen, heb ik de film uitgekeken. Een heel bijzondere film is het geworden met gelukkig dat happy end.

  OT Boven de hoofdingang van het winkelcentrum.

  Like

 6. Och help wat een strijd en dan uiteindelijk toch de bevrijding. En zoals dat bekkie heen en weer gaat. Heel bijzonder Jan en ik ben wel blij met de goede afloop want ja had hem ook een handje geholpen

  Like

 7. Och wat een aandoenlijk gezicht dat geworstel.
  Het leek wel uren te duren voordat dat stokje een keer verscheen. 😉
  De reddingsoperatie had zo op Discovery uitgezonden kunnen worden, met ingehouden adem heb ik gekeken.

  Like

Reacties zijn gesloten.