Paalzitter

De laatste keer dat ik een paar foto’s heb kunnen nemen van een buizerd was al bijna een half jaar geleden. Dat betrof de prachtige witte buizerd bij De Wilgen. Toen ik vorige week in de buurt van Aldeboarn reed, zag ik er eindelijk weer eens eentje op een paaltje zitten …

100818-1531x

Eigenlijk zat hij net wat te ver weg voor mijn camera, maar m.b.v. de digitale zoom kon ik hem toch nog heel aardig in beeld krijgen. Enig kwaliteitsverlies neem ik in een dergelijk geval graag voor lief …

100818-1532x

De mooie witte buizerd van De Wilgen heb ik sinds maart overigens niet meer gezien. Hopelijk is hij niet ten prooi gevallen aan vergiftiging en keert hij binnenkort weer terug op zijn vaste stek …

100818-1534x

18 gedachten over “Paalzitter

 1. Hij bleef in ieder geval mooi zitten!
  Hier vliegen ze meer dan ooit, het was gewoon een heel goed (weide)vogel jaar, als het daar weer slechter mee gaat zal de buizerd ook weer inboeten, die golfbewegingen horen er nu eenmaal bij en ook een witte buizerd kan iets overkomen….
  In het artikeltje over de dader mis ik nog steeds het waarom.

  Like

 2. Please excuse me for being unable to speak your language. We will be visiting the Netherlands next spring and perhaps I will pick up enough to be able to comment on your pictures. In the meantime, I like your pictures of this hawk. It reminds me of a rough-legged hawk I saw every day for several years when I lived in British Columbia. It liked to sit on the wires above a field to watch for mice.

  Like

 3. Deze komt me bekend voor. Het maakt niet zoveel uit hoe ze erop staan, zolang de ogen maar duidelijk zijn. Dat is bij deze het geval. Die witte langs de Drachtster heawei (De Wilgen) heb ik ook al heel lang niet meer gezien. Ook langs de Opperhaudmare zijn er op dit moment maar weinig. In de winter komen er een aantal bij uit het noorden. Misschien hebben we dan vaker een kans.

  Like

 4. P.s. ik lees even mijn reactie terug.
  Die laatste vraag is w.s. niet helemaal duidelijk, ik bedoel eigenlijk
  Zal één en dezelfde roofvogel wel foerageren zowel in De Wilgen alsmede in Makkinga. Ik heb eigenlijk geen idee hoe groot hun jachtgebied is.

  Like

 5. Ik zou willen dat ik dit soort foto’s kon maken, is me nooit gelukt, zie ze weleens maar ben te laat ;-(
  Ook al is de kwaliteit niet helemaal van wat we van je gewend zijn, ze zijn toch goed gelukt.
  Had het ook gelezen van de vergiftegingen, ongelofelijk.
  Wie doet er zo iets ?
  Groeten

  Like

 6. Dan maar wat kwaliteitsverlies Jan, geweldig dit soort vogels voor je lens toch, echt kicken. Ik zie ze ook wel in de lucht als we varen. Bij de pogingen die ik dan onderneem heb ik alleen het silhouet te pakken.

  Like

 7. Je hebt hem in ieder geval erop en dan kunnen velen van ons niet zeggen. En dan nemen we het kwaliteitsverlies voor lief.
  Je hebt een linkje geplaatst naar de vergiftiging van de roofvogels, maar ik mis het stukje over de vermoedelijke dader. Zal er één dader zijn of zullen meer inwoners van Friesland zich schuldig maken aan dergelijke praktijken.
  Zal een roofvogel wel foerageren én in De Wilgen én in Makkinga?

  Like

 8. Hij/zij houdt je goed in de pinken! Ook al is de kwaliteit misschien wat minder, daar maalt niemand om denk ik. Zonder alle toeters en bellen die sommigen hebben, maak jij met jouw toestel fantastische foto’s!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.