Fotogeniek

De mensen die er de afgelopen weken zo prat op gingen, dat ze echt genieten van de herfst kunnen nu hun lol op. Regen, een gure harde wind en een dalende barometer, echt herfst dus. Wat wil een liefhebber nog meer …!?

100928-1503x

Voor mij hoeft het allemaal niet zo. Natuurlijk, er valt af en toe best wel een aardig plaatje te schieten, maar al dat vocht en de lagere temperaturen doen mijn onderdanen geen goed en bemoeilijken mijn fotokuiertjes af en toe nogal …

100928-1504x

Vandaag blijf ik dan ook lekker binnen. Voor het weblog heb ik vandaag een greep in het archief gedaan, en dat resulteerde in een paar foto’s van een paddenstoel die ik een paar weken geleden in het Weinterper Skar zag staan. Ik ben er nog steeds niet achter wat voor soort het is, maar zeker op de bovenstaande foto vind ik hem behoorlijk fotogeniek. Wie weet wat z’n naam is, mag dat natuurlijk als altijd even melden in een reactie …

100928-1505x

24 gedachten over “Fotogeniek

 1. Een schoonheid deze parelmoerzwam, volgens de kenners dan want zou het zelf de naam niet geweten hebben.
  Kan me voorstellen dat het weer voor jou niet goed is.
  Op 1 buitje na heerlijk in het zonnetje gewandeld hier.

  Like

 2. Deze paddestoel lijkt op een engel!
  Vooral op de derde foto is dit te zien!
  Prachtig standpunt in het tegenlicht!
  Deze doet me aan de hanekam (cantharellus cibarius) denken, maar het kan ook de oesterzwam zijn!
  Gr.
  P-TER

  Like

 3. Volgens mij is het inderdaad een oesterzwam. Laatst nog een stukje over gelezen. Ze kunnen echt op alles groeien, ook op de strok waar deze jongen op zat. Mooi vaastgelegd!

  Like

 4. Gisterochtend (zaterdag) was ik in Oost-Drenthe. Het was er weliswaar waterkoud, maar wel droog. Blijkbaar heb ik het daar dus getroffen met het weer.
  De paddenstoel is hartstikke mooi. Een kenner ben ik niet. Verwacht dus van mij geen antwoord. Maar ik las dat anderen dat antwoord al gegeven hebben.
  Als je een paddenstoel laat staan, kun je er veel langer van genieten, dan wanneer je hem opeet.

  Like

 5. Ik kon begin september al volop paddestoelen fotograferen (met dank aan het weer tijdens mijn vakantie 😉 ). Dat heb ik vandaag dus maar in een logje bewezen, want ik vond het ook niet echt weer om eens een eind te gaan lopen op zoek naar nieuwe foto’s.

  Like

 6. @Ada, aargh, Klaproos & Peter:
  Dank voor het benoemen van de oesterzwam.
  Hoe lekker hij misschien ook is, als niet-kenner speel ik maar liever op safe door er een foto van te maken en hem vervolgens mooi te laten staan. 🙂

  Like

 7. Welke soort het is, daar waag ik me maar niet aan, je zult je maar eens vergissen. Wat het weer betreft ben ik het met je eens. Die hoge luchtvochtigheid nekt je (mij). Vanmorgen had ik het genoegen weer eens vast te zitten in de berm met de auto.

  Like

 8. Zo zie je maar weer, je hebt herfstkleuren en herfsttemperaturen.
  De paddenstoel staat er echt mooi te wezen. Ik krijg niet zo’n goed beeld van de grootte, was deze erg klein? Hoewel ik hier boven nu lees dat het wel eens een oesterzwam kan zijn en die is niet echt klein.
  Als het een oesterzwam is moet je die toch echt even een keer proberen, maar voor de veiligheid zou ik die in de winkel kopen.

  Like

 9. Hij is prachtig inderdaad!
  Aan de naam kan ik je niet helpen Jan, sorry.
  Maarre, juist die storm heerlijk. Dikke jas aan hup naar buiten in mijn geval..
  Kan me voor jou voorstellen dat je het liefst hebt dat de winter zo snel mogelijk komt, dat het vocht uit de lucht is.

  Like

 10. mmm
  jan tegen de wind in door de polder.

  heeerrrrrrlijk,

  het zou zó maar kunnen zijn dat jij hier de wan en onlie,

  oesterzwam te pakken hebt:-)

  lekker in de pan, maar eerst wel even goed nakijken jan

  Like

 11. Vandaag is echt een dag om binnen te blijven. Volgens mij gaat niemand er nu voor z’n lol uit. Ik vind de derde foto ook het mooist, maar aan de naam kan ik je niet helpen.
  Een relaxte dag nog.

  Like

 12. Jan wat heb je die er mooi opstaan zo met het licht er doorheen. Als ik kijk naar de kleur, de lamellen en de structuur zou het een oesterzwam kunnen zijn… heerlijk bakken en dan op een geroosterde boterham. Zeker weten doe ik het niet. Het is vandaag weer voor warme chocolademelk !!!
  Fijne dag verder en prettige zondag

  Like

Reacties zijn gesloten.