Lustrumviering

Een jaar nadat ik in oktober 2004 werd geconfronteerd met de diagnose MS, ben ik begonnen met bloggen. Dat is vandaag precies vijf jaar geleden. De achterliggende gedachte was dat ik dagelijks een fotokuiertje zou maken om in beweging te blijven en zo mijn conditie zo goed mogelijk op peil te houden. De eerste jaren lukte dat ook heel aardig, maar tegenwoordig sla ik ook wel eens een dagje over. Zoals elk jaar heeft de overgang naar het koudere en vochtige weer ook nu weer zijn weerslag op mijn lichamelijk welbevinden. Daarom doe ik nu in slechtere tijden af en toe eens een greep in mijn rijk gevulde foto-archief …

051025-1447x

Helaas is “Afanja’s eerste weblog” in juni 2008 ten onder gegaan als gevolg van technische problemen bij de toenmalige provider. De teksten van die eerste jaren zijn daardoor verloren gegaan, maar gelukkig heb ik de foto’s nog. De foto’s van vandaag zijn de eerste foto’s die precies vijf jaar geleden op het weblog verschenen. Zo te zien hadden we in 2005 een veel beter druivenjaar dan in 2010 …

051025-1449x

Zo, dat gezegd hebbende, ga ik me nu eens opmaken voor een bescheiden lustrumviering. Dat doe ik door rond 14:00 uur mijn jaarlijkse griepprik te halen. En omdat het in tegenstelling tot de verwachtingen stralend mooi weer is, knoop ik daar straks maar even een fotokuiertje aan vast, zodat hier morgen – als het een beetje meezit – weer verse foto’s verschijnen.

32 gedachten over “Lustrumviering

 1. Hoewel de aanleiding tot bloggen niet direct uitnodigt tot n feestje, toch bewonder ik je initiatief : een blog die aanzet tot dagelijkse beweging, je hebt n doel , je houdt t vol, wij genieten mee door je foto’s… en dat alles is wel een proost waard !
  Cheers Jan en petje af voor je moed en volharding !
  AmaZony

  Like

 2. van harte gefeliciteerd met je lustrum. als vaste lezer van je blogs wens ik je veel mooie kuiers toe en vele mooie momenten in je leven die je met je lezers wilt delen. wij blijven je in ieder geval volgen en steunen.

  Like

 3. Dat is al een hele tijd Jan … 5 jaar bloggen!!
  Ik heb het dit jaar pas ontdekt en wat is het een leuke bezigheid.
  Hee hoop dat je weer een wandelingtje hebt kunnen maken, fijne dag verder en een groetje van mij

  Like

 4. Gefeliciteerd met dit blog lustrum hoop dat er nog vele mogen volgen en dat er nog vele mooie kuiertjes hier mogen verschijnen. Heb de griepprik al gehad maar pik toch even een druifje mee, want met het archief is niets mis, zo lekker als de druiven er uit zien.
  Fijne dag en een prettige kuier.

  Like

 5. Congratulations with 5 years of blogging! The reason why you started blogging is a different matter though. Hope the blogging bring you some comfort and joy – it sure does to your followers! Hope you will continue blogging and bringing us beautiful picures and fun stories.
  Wish you all the best for the future! 😉

  Like

 6. Gefeliciteerd Jan met dit heuglijk feit. Bewonderenswaardig hoe je je leven invulling hebt gegeven met de fotografie en het bloggen. Ik heb respect hoe je met je ziekte omgaat!
  Supertrots ben ik dat ik je ook dagelijks mag volgen en dat dat ook al zoveel jaar is. Ik hoop nog jaren met je mee te kuieren. 🙂

  Like

 7. Een lustrum is wel een reden om even stil bij te staan. Je laat je meestal niet door MS weerhouden om – zo niet dagelijks dan wel heel regelmatig erop uit te trekken en je komt altijd met een fotobuit en een bijpassend verhaal terug. In die vijf jaar heb je bijna niet een dag overgeslagen, dat alleen al vind ik bewonderenswaardig. In die jaren heb je ook een flinke groep vaste lezers en reageerders aan je weblog weten te binden. Ik ben een van die vaste lezers, die meestal vanaf 15.30 uur onrustig begint te worden, er lijkt sprake van enige verslaving (alleen vandaag ben ik aan de late kant ;~)). Ik zou zeggen: proficiat en op naar het volgende lustrum!!

  Like

 8. Hoewel de aanleiding om te gaan bloggen en fotokuiertjes te maken minder is en zeker geen feestje vind ik het wel een bijzondere manier om je conditie te behouden. Het helpt je blijkbaar en ik mag hier graag elke dag even buurten om naar je foto’s én teksten te kijken. Ik hoop dat dan ook nog lang te blijven doen Jan daarom Van Harte met dit 1e lustrum.

  Like

 9. Hartelijk gefeliciteerd met 5 jaar bloggen, kijk nog niet van begin af mee, maar wel al lang.
  Maakt toch niet uit dat er iets uit het archief komt, zal vast ook goed gevuld zijn en de foto’s zijn de moeite waard.
  Mooie afleiding tijdens je ziekte bloggen, wens je sterkte en hoop dat de winter nog even uitblijft en je nog een tijdje kan kuieren.
  Gezellige avond en proost !

  Like

 10. vreemde manier van je lustrum vieren vind ik het wel 😉 maar wel heel super dat je het al zolang volhoud. Het is dan ook wel een hele leuke manier om meerdere dingen te combineren die allemaal misschien wel een beetje hun positieve invloed hebben op je ziekte.

  Like

 11. Hm, ik sta er erg dubbel in. Vijf jaar bloggen is natuurlijk erg mooi, maar vijf jaar bloggen omdat je al vijf jaar MS hebt…. Ik vind dat nou niet bepaald reden tot feest. Wel is het een mooie gelegenheid om eens te zeggen dat ik jouw doorzettingsvermogen bewonder en ook de manier waarop jij met die rotziekte omgaat. Dat dan weer wel.
  Nou, hoe dan ook: proost!

  Like

 12. Ik sluit me aan bij Hanny: dat is indertijd een prima besluit geweest waar niet alleen je gezondheid maar ook een heleboel andere mensen nu nog de vruchten van plukken. Zelfs als de oogst eens een keer wat tegenvalt.

  Gefeliciteerd.

  Like

 13. Een felicitatie met een dubbel gevoel. Was je niet geconfronteerd met de diagnose, was je misschien niet gaan bloggen. Toen je besloot om blogs te gaan plaatsen, was dat geen verkeerde beslissing. Voor jouw conditie niet. Maar ook niet voor ons als lezers. Jij schotelt ons dagelijks veel fraais voor. Daarvoor mijn hartelijke dank! Nu op naar de 10 jaar!

  Like

 14. proficiat jan,
  een eerste lustrum met een wijntje dat van een goed jaar is:-)
  van eigen oogst, da’s niet mis,

  geweldig,
  ik kom met héél veel plezier naar je fotokuiertjes kijken en hoop dat nog vele jaren te mogen doen jan,

  geniet van je feestdag

  een lieve groet
  xxx

  Like

 15. Jan ik mag de eerste zijn die je van harte feliciteert met je jubelfeest.
  5 jaar……
  Dat is een mooie mijlpaal waarop je eens rustig kunt plaatsnemen en terug kunt kijken.
  Zoals zoveel webloggers lees ik dat jij ook chronisch ziek bent.
  Heel slim van je om je ziekte zo te lijf te gaan Jan , het loggen geeft een fijne afleiding, contact met de buitenwereld en ja…je moet er op uit om te fotograferen.
  Dat is althans zoals ik het ervaar.

  Waren de druiven dit jaar zoeter dan vijf jaar geleden????
  ik wil maar zeggen…het gaat niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit.
  En zo is het met wandelen en fotograferen ook.

  Jammer dat het je niet elke dag meer lukt om een tochtje te maken , maar…… je doet het !!!!!

  Keep up the good work Jan…en neem vanavond een borrel om het vieren.

  Groetjes Mus

  Like

  • @artmus:
   Al gaat het niet altijd even makkelijk, ik blijf er wel naar streven om dagelijks een fotokuiertje te maken. Maar dat gaat jou al net zo, meen ik te hebben begrepen …

   Voorgaande jaren hadden we altijd veel heerlijke zoete druiven, maar dit jaar is er als gevolg van de vele zomerse regen en waarschijnlijk ziekte in de druif helaas niets terecht gekomen van onze oogst.

   Maar daar zal een feestelijk borreltje vanavond niet minder om smaken. 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.