Gevleugelde gasten

Nadat hij eerder dit jaar al op 8 januari werd verreden, stond in de Jan Durkspolder bij Earnewâld vandaag voor de tweede keer dit jaar de schaatstocht van ijsclub “Lyts Begjin” (“Klein Begin”) op het programma. Net als bij de voorgaande edities had ik me voorgenomen om daar vandaag weer wat plaatjes van te schieten, maar ik kon er niet toe  komen. Met de snerpende wind en de sneeuw die ons aan het eind van de ochtend bereikte leek het me een fijn plan om maar lekker binnen te blijven. De tuin bood een kille, winterse aanblik, maar bij de cv was het prima uit te houden …

101204-1348x

Het roodborstje vatte even post op de zinken teil om te zien of er al wat te halen viel …

101203-1419x

Het koolmeesje verkoos een hogere uitzichtpost om de zaak even in ogenschouw te nemen …

101204-1404x

Die krans ziet er tenslotte wel aantrekkelijk uit …

101204-1349x

Nou vooruit dan maar, hopelijk blijft die vent op afstand …

101204-1410x

Toen ik een paar appels in de tuin had gelegd, kwamen ook de merels tevoorschijn …

101204-1423x

Hoewel ze geen zin hadden om te poseren, zijn er ook nog een paar pimpeltjes en een vinkje op bezoek geweest.
De vogels komen hier de winter wel door … nu ik nog …   😉

29 gedachten over “Gevleugelde gasten

 1. Amai die gevleugelde vriendjes worden echt wel verwend in jouw tuintje ! Vergeet jezelf ook niet he Jan ! Af en toe wat vitamientjes, wat beweging door fotokuiertjes, en bij te koud weer lekker bij de cv blijven…. zeker weten kom je dan de winter door !
  Groetje, AmaZony

  Like

 2. Leuk dat je de vogeltjes kon fotograferen. Er hangt ook een hoop lekkers in de tuin daar!
  Hier waren we een beetje laat… sinds gisteren hangen er pas mezenbollen en zaadjes in onze tuin. Wist ik veel dat de winter al zo vroeg ging beginnen… 🙂

  Like

 3. En wij stoere meiden hebben gewandeld hoor in die snerpende kou, maar dat hoort ook wel een beetje bij een dergelijk weekend. Heerlijk om er even met een paar mensen in een onbekende manier een stevige wandeling te maken. Ik zei nog wel als ik thuis was geweest, had er geen haar op mijn hoofd eraan gedacht om te gaan wandelen…
  Je gevleugelde vrienden blijven jou maar trouw en andersom natuurlijk ook. Je verwent ze ook wel. Je hebt toch wel zelf de andere helft van die appel opgegeten?

  Like

 4. De vogeltjes worden bij jullie goed verwend zie ik wel 🙂
  Prachtig hoe dat roodborstje er op staat, het komt ook zo mooi uit tegen die rustige achtergrond.
  Lekker is dat he, vanuit het warme huis naar de vogeltjes kijken.
  Ik moet zo het voederhuisje maar weer eens aanvullen…

  Like

 5. kijk dit is het betere werk….je bent een man met verstand van zaken.
  Bij dergelijke snijpende wind blijft een wijs mens lekker thuis.
  En wat een vermaak!
  Wat heb je met die appel gedaan dat de merels er in willen trappen.
  Dat lukt mij never nooit!!!!!
  Ze laten mijn appels links liggen.
  geweldig leuke serie en het vermaak er achter is nog leuker.
  Ik zie je zitten genieten.

  Like

 6. De bekende vogeltjes maar dat roodborstje is toch wel heel goed gelukt.
  Zie je daar in het noorden ook groenlingen en kepen? Die mis ik deze winter nl. een beetje. Pas een paar groenlingen gezien en nog helemaal geen kepen.

  Like

 7. Wat was het heerlijk met -10 buiten! 🙂 Ik ga dan toch echt wel naar buiten.
  Alhoewel in dit geval vind ik het niet erg dat ij binnen bent gebleven, want deze vogeltjes zien er leuk en gezellig uit!

  Like

 8. Wat fijn dat je de vogeltjes zo goed kon fotograferen. Hier in het zuidwesten hebben we de hele dag sneeuwstormen gehad. Er licht een flink pak en het is koud.

  Like

 9. Ongeveer dezelfde oogst die ik vandaag ook had. Alleen wilden bij mij de pimpelmezen wel en de vinken niet poseren. De grootste drukte is bij mij trouwens altijd ’s morgens heel vroeg bij het eerste licht en ’s avonds net voor het helemaal donker wordt en dat zijn, zeker met bewolkt weer, niet de beste tijden om te fotograferen, maar de hele dag vliegen er steeds wel wat vogeltjes af en aan.

  Like

 10. Jij komt de winter ook wel door hoor, al is misschien teveel bij de verwarming in huis.
  We zijn voorlopig nog lang niet van de winter af, grr.
  Is mooi maar het bezorgt ook zoveel overlast en koud zoals vandaag…heb er afgelopen week weinig last van gehad terwijl ik lopend naar het werk ging, maar vandaag was het bar en boos.
  Wel een voordeel veel vogeltjes komen in de tuin, hier ook.
  leuk.
  Mooie foto’s zeker die van het roodborstje is mooi.
  Dat vogelvoer is ook wel uitndoigend natuurlijk.
  Gezellige zondag en groeten

  Like

 11. Naar mijn idee heb je er goed aan gedaan binnen te blijven vandaag. De winter is nog lang. Er komt vast een keer zonnig weer zonder die snijdende wind en dan kun jij ook aan je trekken komen.
  Je vermaken met de vogeltjes is ook niet slecht. Zeker niet als het zulke prima beelden oplevert.

  Like

 12. Eerst een nogal troosteloze blik in je wintertuin,Jan… maar toen kwamen de vogels… en die geven toch wel weer wat leven in de brouwerij… helemaal als je ze goed verzorgd…het is dankbaar werk… en de vogels blijven je trouw… de foto van het roodborstje vind ik erg mooi… en schaatsen kun je ook op de tv bekijken… ik heb overigens wel respect voor die die-hards die in weer en wind op de schaats gaan staan…

  Zal ik een je ook een lekker appeltje komen brengen? of heb je liever rozijnen….

  Agnès

  Like

 13. ALs je jezlef net zo goed verzorgd als je de ogeltjes doet gaat het helemaal goed komen deze winter Jan.
  Van de schaatstocht zag ik een stukje op het nieuws, veel last van de wind en sneeuw. Alleen als je eruit moet doe je dat en anders lekker vanuit de luie stoel de wereld bekijken.

  Like

 14. De gevleugelde vrienden hebben geen cv, het lukt hen ook, dus dan moet het met jou zeker lukken.
  Ik ben vanmorgen nog in de buurt van de JD-polder geweest, bij de Hooidammen. Ik had niet door dat er geschaatst zou worden. Het was er druk, ook al was het nog vroeg. Of er veel goeds van gekomen is weet ik niet, ze hebben fikse sneeuwbuien gehad. De tocht was in eerste instantie bedoeld voor gezinnen met kinderen. Op de radio hoorde ik iemand al pruttelen.

  Like

 15. Het lijkt me wel vroeg voor een schaatstocht – over open water. Bij de ijsbaan kan ik me iets voorstellen. Als ze vroeg zijn begonnen, hebben ze misschien geluk gehad, het sneeuwstormt hier… . Vlgs mij wordt het een eindeloos durende winter :~(.

  Like

  • De tocht gaat vrijwel helemaal over ondergelopen land en ander ondiep water. Gisterochtend lag er langs de randen 10-12 cm ijs. De organisatie was blij met de sneeuw die er in de nacht van donderdag op vrijdag is gevallen, omdat men nu een veilige en duidelijk zichtbare baan door kon leggen, zodat de deelnemers niet in een windwak kunnen rijden.

   Het zou inderdaad wel eens een lange winter kunnen worden, want de aangekondigde dooi-aanval lijkt voorlopig niet te lukken. Het lijkt eerst een kwestie van kwakkelen te worden, en kwakkelweer is het meest gevaarlijke weer … 😦

   Like

Reacties zijn gesloten.