Koeien in de wei

Vandaag staat er weer een videosessie in het rietland in de Kop van Overijssel op het programma. Tegen de tijd dat ik daar van terugkeer, is mijn energieniveau waarschijnlijk dusdanig ver gedaald, dat het er niet meer van zal komen om een logje te schrijven. Daarom trakteer ik vandaag op een paar plaatjes, die ik gistermiddag onderweg naar huis heb geschoten …

110322-1345x

Nagenietend van de kikkerwip en de eerste vlinder van het jaar tufte ik rustig over plattelandsweggetjes huiswaarts. In de buurt van Poppenhuizen kwam ik langs een weiland waar de eerste koeien buiten liepen …

110322-1346x

Dat was voldoende reden om de auto even in de berm te zetten. Het was al een prachtige dag,, maar het beeld van grazend vee in weilanden die steeds groener kleuren, maakt het helemaal af …

110322-1347x

Voor wie nu nog twijfelt: als de eerste koeien buiten lopen is het echt lente!

110322-1352x

20 gedachten over “Koeien in de wei

 1. Friesland op z’n mooist! Wat hebben we hier weer lang naar uitgekeken. Hier wil het gras nog niet zo hard groeien geloof ik. iedere keer als ik langs een wei met schapen kom rennen ze met z’n allen van de honger naar me toe 🙂

  Like

 2. Wat een fijn beeld is dat weer hé Jan koeien in de wei. Jaren geleden zag ik NH koeien die na de winter op stal de wei in mochten, wat een dolkomische sprongen die maakte, geweldig. Ik moet daar nog altijd aan denken als ik de eerste koeien weer in de wei zie verschijnen.
  Het was wel een mooie dag om in het rietland te verblijven ik denk dat je hebt genoten.
  fijne avond.

  Like

 3. Lekker laag uitgesneden en hoge luchten. Geeft dit soort fotografie net dat extra vind ik Jan. Hollandser kan het niet dacht ik. De koeien in de weide dat het maar altijd zo blijven mag. Lekkere serie…

  Like

 4. Jammer dat de meeste vleesdieren grotendeels binnen staan.
  Maar zo’n grazende groep koeien doen mij terugdenken aan mijn jeugd. Boeren die zelfs op de fiets gingen melken.
  Ja, het boeren buitenbedrijf is mooi!
  Vrolijke voorjaarsgroet

  Like

Reacties zijn gesloten.