Wippende kikkers

Na de teleurstellende grijze start van de lente gisteren, was het vandaag dan toch ook in Fryslân heerlijk voorjaarsweer. Om daar van te genieten ben ik even naar De Deelen gereden. Omdat mijn benen me vandaag geen echte fotokuier toestonden, ben ik lekker aan de oever van een van de vele petgaten gaan zitten. Daar werd het beeld vooral bepaald door af en toe luid snaterende passerende ganzen …

110322-1233x

Toen ik enige tijd later even wat rondscharrelde, stuitte ik op een paar kikkers die onverstoorbaar waren verwikkeld in een innig liefdesspel …

110322-1259x

Ik kon het niet laten … Zonder het tweetal te storen heb ik even een paar close-ups gemaakt …

110322-1301x

Let vooral even op het feesthoedje …  😉

110322-1302x

Op weg terug naar de parkeerplaats werd mijn aandacht getrokken door een rondfladderende vlinder. Toen hij even ging zitten, gaf hij me net voldoende tijd om hem te fotograferen. Daarmee is ook in 2011 de eerste vlinder die ik voor de camera kreeg weer een citroenvlinder …

110322-1303x

Tevreden over de fotografische buit heb ik bij de parkeerplaats nog een tijdlang heerlijk in het zonnetje gezeten aan de picknicktafel bij een van de petgaten …

110322-1318x

20 gedachten over “Wippende kikkers

 1. haha die kikkers staan er in volle glorie op ! Blijf ’t een vreemd zicht vinden : al die kikkers op elkaar in t water nu, die 4 ogen die je onverstoord aankijken, best grappig !

  Like

 2. Heerlijk die padden, ja aan hun jaarlijkse behoefte kunnen ze toch niet weerstaan, ook niet als je ze wil in beeld brengen. Niet vanaf te krijgen.De foto met de tafel en bankje heeft een mooi perspectief.

  Like

 3. Volop voorjaar met deze mooie foto’s, van de ganzen, wippende kikkers hi hi hi je hebt toch wel zachtjes gedaan he.
  Je citroentje staat er mooi op en wat een mooie compositie
  de laatste foto.
  Zeker een mooi resultaat voor 1 dag.

  Like

 4. Heerlijk dat je een citroentje ‘gevangen’ hebt. Ondanks de kou van de afgelopen tijd laat de lente zich hier niet tegenhouden. De kikkerfoto’s zijn geweldig! Ondanks je beperkte kuier ben je thuisgekomen met fantastische foto’s!
  OT Bij het zien van de puinhoop dacht ik hetzelfde als jij.

  Like

 5. Leuk dat jij ook al je eerste vlinder tegenkwam. Ik denk dat ik nog even moet wachten. Heb nooit niet zoveel geluk (of ik kom te weinig buiten… kan ook).

  Like

 6. Dat je zo dichtbij kon komen. Ze zijn echt onvoorstoorbaar tijdens de daad, terwijl ze anders altijd zo weg springen. Het zijn prachtige foto’s.
  Fijne dag jan, met hopelijk veel zon.

  Like

 7. Mooie foto’s van de kikkers, mooi scherp.
  Heb ze hier nog niet gezien in de vijver, als ze maar niet als lekkernij hebben gediend voor een reiger.
  Heb hier al wel wat vlinders zien fladderen, maar zitten doen ze niet, dus geen foto’s.
  Er is wat dat betreft nog maar weinig leven in de tuin, herrie genoeg. Zijn met de weg bezig hier achter ;-(
  Toch wel genieten van het mooie weer, mag zo blijven van mij.
  Groeten en gezellige woensdag.

  Like

 8. Wat een super foto’s van deze kikkers Jan (met je nwe aanwinst?). De vlinder staat er ook goed op, heerlijk om die weer te zien fladderen. Een fijn plekje om je te vermaken zo’n petgat in het zonnetje.

  Like

 9. prachtig jan, jij mag vaker op de knietjes voor wippende kikkers,
  super shots,
  en die citroen, wat een mooi ding hé, wij zagen er vandaga ook twee vliegen,
  supermooi die sierlijke diertjes

  Like

Reacties zijn gesloten.