Rood, roodwit of roze

De weersverwachting voor vandaag volgens het KNMI: “Enkele buien, mogelijk met onweer, en de maximumtemperatuur ligt rond 15 graden, op de Wadden enkele graden lager. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit het noordwesten.” Dat lijkt me een prima weertype om me vanmiddag lekker voor de buis te nestelen …

110511-1254x

In Amsterdam maken FC Twente (rood) en Ajax (roodwit) vanmiddag uit wie zich nationaal kampioen in de Eredivisie Voetbal 2010-2011 mag noemen. Dat zal echter niet direct mijn belangstelling hebben, ik zie vanavond wel bij Studio Sport wie de titel pakt. Tot die tijd hoop ik slechts dat de beste – en dat is FC Twente al het hele jaar – minstens een gelijkspel in de wacht weet te slepen. Ik richt mij vanmiddag op het roze, want mijn belangstelling gaat uit naar de Giro d’Italia. Daarin rijdt de Friese profrenner Pieter Weening van de Raboformatie vandaag voor de vijfde dag op rij in de roze leiderstrui. En het is niet zomaar een rit vandaag, het peloton moet tot tweemaal toe de nog werkende vulkaan de Etna bedwingen …

110511-1251x

De Etna is de grootste nog actieve vulkaan van Europa, is heeft zich afgelopen week flink geroerd. In de nacht van woensdag op donderdag deden zich zes stevige explosies voor, die gepaard gingen met kleine aardbevingen tussen de 2,7 en 3,2 op de schaal van Richter. Door de explosies barstten ramen en deuren uit hun voegen. Vulkanische as daalde neer over Catania en de omliggende dorpen. Er is intussen met man en macht gewerkt om de route van de wielercaravaan vrij te maken van vulkanische as. “Als de Etna niet ontploft, dan ontplof ik morgen misschien wel,” zei Pieter Weening gistermiddag na afloop van de achtste etappe. Hoewel Pieter in topvorm verkeert, denk ik, dat hij vandaag in de slotklim zijn roze trui zal verliezen, omdat hij waarschijnlijk toch wat tekort zal komen als de echte klassementsrenners ten aanval trekken  …

110511-1306x

Hopelijk houdt de vulkaan zich vandaag rustig en blijft de Giro verder verschoond van ernstige valpartijen en andere ongelukken. Daarvan hebben we in deze Giro, die onder een ongelukkig gesternte van start is gegaan, al meer dan genoeg gezien. De Belgische renner Wouter Weylandt overleed maandag door een val tijdens een afdaling, en Raborenner Tom-Jelte Slagter brak woensdag een oogkas en liep een hersenschudding op …

110511-1305x

Beter dan met de prachtige roze koekoeksbloem die bezoek krijgt van een zweefvlieg kan ik mijn voorkeur vandaag niet tonen.
Ik wens jullie allen een fijne en sportieve zondag.

UPDATE: Pieter Weening kon lang mee, maar 10 km voor de finish ontplofte hij inderdaad op de slotklim naar de Etna. Pieter’s roze droom is voorbij …
En eh … Ajax is na een 3-1 overwinning op FC Twente landskampioen geworden.

17 gedachten over “Rood, roodwit of roze

 1. De Nederlandse voetbal volg ik niet echt, heb al moeite met de Belgische competitie… De giro lees en volg ik wel in de krant… tja Wouter Weylandt… tragisch …. was er echt wel van aangedaan…
  Prachtige foto’s van de zweefvlieg trouwens !
  Groetje,

  Like

 2. ik zie dat je nog steeds ” in “de buitenaardse wezen bent.
  geweldige foto`s Jan.

  voor de wedstrijd van het jaar zijn wij niet thuis gebleven hoor….ze konden zonder ons ook wel verliezen.

  Like

 3. IK ben afgeleid door jouw foto’s, geweldig om te zien Jan.
  Echt profijt nog steeds van je macrolens. 🙂

  OT: na een lange stop ben ik weer definitief terug in web-logland. Van maandag t/m vrijdag weer elke dag een nieuwe blog!

  Like

 4. Ik had nog nooit gezien dat een zweegvlieg en soort snuitje had. Prachtige macro’s Jan.
  Hier werd gekeken naar de Giro en de vopetba;wedstrijd via de radio gevolgd … een boeiende combinatie kan ik je vertellen.

  Like

 5. prachtige macro foto’s

  ik was wel aan een update toe van mijn PC
  heb nu de overstap gedaan naar de iMac, valt nog niet mee hoor
  als je jaren met windows hebt gewerkt, maar het werkt erg goed!

  Like

 6. Prachtig die bloem, wat een kleurenpracht zo tegen dat blauw, ook de zweefvlieg staat er super op.
  Hier staat de voetbal op, ik kijk niet maar hoor het wel….
  Het heeft hier nog niet geregent, een paar druppeltjes, niet de moeite waard, de zon schijnt er veelal bij. Helaas is er wat veel wind.
  Maar goed te doen om ff buiten te zijn.
  Gezellige zondag verder, hier zal zo meteen het wielrennen ook wel op staan. Is iets rustiger en mooier om te zien.

  Like

 7. Veel plezier vanmiddag bij je tv! Hopelijk verknalt de Etna het wielerfeest niet.
  De foto’s die je laat zien, zijn geweldig! Wat je allemaal met je nieuwe lens doet, is fantastisch. Ik moet maar eens bij jou in de leer, als ik tijd heb en jouw benen weer wat beter zijn en jij dat wilt natuurlijk.

  Like

Reacties zijn gesloten.