Tureluur(s)

Dat het een dagje regent, daar kan ik prima mee leven. Vandaag is hier tot nu toe 10 mm regen gevallen. Daar zullen ons tuintje, de natuur en de landerijen lekker van opfleuren. Ik word alleen wel een beetje tureluurs van die op en neer dansende temperaturen. Een week geleden verslapten de spieren in mijn benen als gevolg van de warmte, nu verstijven ze weer als gevolg van de lage temperaturen, want 12 graden is toch echt wat aan de lage kant voor half mei …

110505-1417x

Van dat alles heeft deze tureluur geen last, die danst en draait gewoon met alle winden en temperaturen mee …

110505-1418x

21 gedachten over “Tureluur(s)

 1. Tureluur is een mazzelaar. Heel soms blijven ze zo zitten, maar evenvaak peren ze hem nog voordat je een beetje dichtbij komt. Maar de genoegdoening is daardoor des te groter als je hem zo lekker hebt geschoten.

  Like

 2. Het weer is eigenlijk nooit precies zoals we het willen hé Jan. Wat voor de een ideaal is is voor de ander niks, maar we krijgen allemaal wel iets van onze gading 😉
  Je Tureluur staat er mooi op.

  Like

 3. de sterk wisselende temperaturen zijn voor jou benen niet fijn, de natuur heeft er op dit moment weinig last van geloof ik, alles bruist hier de grond uit! Leuk he die tureluurs met hun knal oranje pootjes. Er zit dit jaar ook één hier op ons land te broeden. Toen ik bij het nestje kwam liet het me zo schrikken door plotseling weg te vliegen dat ik nadien niet meer ben wezen kijken….haha.

  Like

 4. Jij gaat dus meer voor warme regen bij 20 graden. 😉
  Dat hoort bij het wonen in ons land, dat wisselvallige is voor jou en vele anderen echt behelpen.
  Ik ga tussen Hendrika en jou inzitten, hier is 8 mm gevallen.
  De tureluur heeft zich mooi laten vastleggen.

  Like

 5. Ik heb hem ook nooit in et echt gezien, mooie vogel en goed op de foto gezet.
  Het is vandaag inderdaad wel erg fris, de regen is wel een dagje goed, scheelt me een hoop gesjouw met de gieter 😉
  Groeten en fijne avond

  Like

 6. He lekker dit is weer zo’n echt Hollandse foto met het bloeiend fluitekruid en als kers op de taart de tureluur. Ik heb de kachel weer een klein beetje aangezet want is soms bar fris

  Like

 7. Wat een geweldig vogeltje is dit. Lekker speels!

  Tsja Jan, 12 graden, ik zou ervoor tekenen. De thermometer staat hier op dit moment op 6 graden, brr… En de regenmeter? Die heb ik niet, maar er is hier in de buurt 40 tot 80mm regen gevallen, dus dat zal hier ook wel ongeveer. 🙂

  Ik zou zeggen, steek de kachel lekker aan en ga ervoor zitten!

  Like

 8. Zou het het vaste plekje van deze tureluur zijn, gezien alle sporen?
  Je hebt twee schitterende staatsieportretten van deze mooie vogel gemaakt!

  Like

 9. Een tureluur… . Ik kan niet uitstaan dat ik deze vogelsoort nog nooit met eigen ogen heb gezien, ik ben stikjaloers. 10 mm, dat helpt. Wij moeten het tot nu toe met minder doen, ik zal eens in de regenmeter kijken: 5mm.

  Like

Reacties zijn gesloten.