Onguur type

Nadat ik hier twee en een halve week foto’s en verhalen van onze minivakantie op Terschelling heb gepresenteerd, wordt het tijd om weer over te gaan tot de orde van de dag. Sinds we terug zijn heb ik al weer heel wat (macro)foto’s gemaakt …

110601-1618x

Zo trof ik op een dag deze vlieg aan op de klimop, die zich rond de tweede pergola in ons tuintje omhoog slingert. Ik kan er niets aan doen, maar al terwijl ik hem portretteerde vond ik het een onguur type …

110601-1619x

Nu is dat niet zo verwonderlijk, want het is een roofvlieg, en die zijn nu eenmaal niet erg sympathiek. Daar komt in dit geval nog eens bij, dat er op of rond de dag dat ik dit dier in onze tuin heb waargenomen, 30.000 bezoekers van de teller linksonder op deze pagina zijn verdwenen. Heel apart …

110601-1620x

Maar eerlijk is eerlijk: hij heeft een paar mooie ogen …

En wat die 30.000 bezoekers betreft: die staan gelukkig nog wel stevig genoteerd op het dashboard van mijn weblog. 🙂

22 gedachten over “Onguur type

 1. oei…ja…das niet mis te verstaan.
  Het is een crimineel type Jan…en dat zit maar in jou tuin.
  Je hebt er ook een crimineel mooie macro van gemaakt.

  Like

 2. zo hé… 30.000 bezoekers… dat is niet niks… daar kan ik niet tegen op… maar je maakt dan ook prachtige foto’s… zelfs dit ongure type komt weer prachtig uit de verf…heel mooie serie..en je bent vandaag misschien weer op pad… we zien het vanzelf wel weer… ben altijd weer benieuwd….een heel fijne dag, vandaag met al die zon…. Agnès

  Like

 3. Hij doet me weer eens aan een Duitser denken die ook een dergelijke dot haar onder de neus had hangen en er zijn handelsmerk van maakte. Nou dan veel, veel liever deze vlieg van jouw Jan die er prachtig op staat.

  Like

 4. wat ene macro,s zeg echt puik gedaan dat is echt top zo wat mooi om te zien zo ik denk dat een snipvlieg is
  wat jammer dat je teller kwijt ben
  groetjes antony

  Like

 5. Toch mooie foto van dit onguretype.
  Vreemd dat ineens al die bezoekers van je site af zijn, bij mij staan ze er allemaal nog op,maar voor hoelang ?
  Is niet leuk dat ze het weghalen, je kan het inderdaad terug vinden,maar toch.
  Gezellige zondag en groetjes.

  Like

 6. Zo op het eerste gezicht denk je nog, wel een beetje een onguur typje maar alla. Maar hoe gedetailleerder hoe interessanter ik het beestje vind. Prachtig de faccetten van de ogen en dan ook nog eens een stekelig kuifje én een baard.

  Like

 7. Als je in die ogen blikt ben je toch helemaal verloren 😉
  Ik vind hem mooi hoor, en die snor is echt imposant. Maar wat doet hij met dat prikkertje daar vooraan? Dat vertrouw ik dan weer niet.

  Like

 8. beetje onguur is íe wel maar ehhh die ogen…… die ogen die vragen om meer..
  meer onderzoek, ogen zijn de spiegels van de ziel, en … als ik daar in kan kijken…
  dan weet ik genoeg …

  Like

Reacties zijn gesloten.