Rustdag

Na de pittige kuier van gistermiddag door het zompige rietland in De Wieden, heb ik mijn nog steeds trouwe, maar wat extra vermoeide onderdanen -zoals ik gisteren al schreef- vandaag inderdaad maar een rustdag toegezegd. Het is er een prima dag voor, want ook vandaag is het hier weer overwegend bewolkt en winderig …

110902-1106x

Terwijl ik een groot deel van de dag zachtjes heen en weer wieg in mijn hangmat, klinken de melodieuze tonen van Pink Floyd ’s “Wish you were here” of een andere CD door de kamer …

110902-1107x

Omdat dat visueel weinig boeiend is, heb ik besloten jullie in plaats van een foto van de hangmat maar een foto van deze rustig op het Bovenwijde voortdobberende eend voor te schotelen …

110902-1108x

28 gedachten over “Rustdag

 1. Sounds relaxing, just llistening to the birds singing….We have had the first sunny day, after some days with heavy rain. Lovely!
  Nice shots of the funny little duck! they are so cute, those birds

  Like

 2. Leuke foto’s van de eend, scherpte is goed. Ik denk dat het niet makkelijk is voor je onderdanen maar als het lukt (en mogelijk is bij lage oever) zou ik de camera eens laten zakken tot net boven de waterspiegel. Je krijgt dan een heel andere foto die de eend krachtiger uit de verf doet komen.

  Ben trouwens fan van Pinkfloyd en alles wat er uit dat nest is voortgekomen

  Like

 3. Lekker deinen met je ogen dicht en denken aan de fijne wandetocht met Jetske in het hangmat is ook niet verkeerd. De eend dobbert lekker met je mee op de muziek. En de komende twee dagen is ons mooi weer beloofd, je weet maar nooit.
  Groetjes en rustig aan maar.

  Like

 4. Mooie eend is dat Jan..Wat me wel opvalt is dat de eenden in mijn omgeving allemaal een oranje snavel hebben ..deze is citroengeel.Is dat een speciale soort? of toeval.Hier was het vandaag zonnig maar fris..stuur de zon naar je door zodat je lekker in het zonnetje kan soeselen in je hangmat.

  Like

 5. Het ziet er en klinkt ontspannend. Geniet maar van je rust, je hebt het wel verdiend. Tsjonge jonge wat was het gisteren zichtbaar pittig voor je op die deinende grond. Mag je van Aafje nog wel met me mee als ik dergelijke pittige tochten “organiseer”?

  Like

 6. nou ja…deze snater hangt ook maar wat rond.
  Je hebt hem leuk in beeld gebracht.
  Hij kijkt me zo indringend aan dat ik al bijna onderweg ben naar de broodtrommel.

  O.T.
  slaapmutsje;
  Jan…..ik heb er niet bijgezet welke dag het was alleen dat het warm was.
  Deze foto heb ik niet vandaag gemaakt.
  Vaak denken mensen dat ik altijd foto`s plaats die dezelfde dag gemaakt zijn maar dat is niet zo.

  nou kruip maar weer in je hangmat hoor….

  Like

Reacties zijn gesloten.