Een roofvogel in de tuin

Toen ik vanmorgen tegen half twaalf even naar buiten keek, leek het zowaar wel te sneeuwen. Dat kon het echter niet zijn bij de huidige temperaturen, en dus richtte ik de blik wat hoger. Er zat een vogel in het duivennest in de hazelaar, die druk bezig was om het een of andere uiteen te plukken. Het was één en al dons wat ik door de tuin zag zweven …

120303-1126x

Snel pakte ik de altijd voor het grijpen liggende camera, waarna ik door de ramen van de schuifpui een paar foto’s maakte. Daarna begaf ik me net als woensdag met de merel voorzichtig via de bijkeuken naar buiten.Tevergeefs, want de vogel was meteen gevlogen. Nu rest alleen nog de vraag wat voor vogel het was, met mijn beperkte kennis zou ik zeggen dat het een sperwer was, maar ik houd me aanbevolen voor andere suggesties …

120303-1125x

22 gedachten over “Een roofvogel in de tuin

  • Ik heb eerlijk gezegd geen idee, Annemiek, maar ik houd het niet voor onmogelijk. Zo goed als ze in een weiland een konijntje kunnen oppikken of een vogeltje in achtertuin kunnen verschalken, zullen ze dat met een konijn in een achtertuin vast ook wel kunnen. Jammer voor Flappie, maar zo gaat het nu eenmaal.

   Like

 1. Is je goed gelukt hem op de foto te zetten, inderdaad moet hij ook eten,maar hoef er ook geen getuige van te zijn.
  heb hem ooit een keer in de tuin gehad.geen foto’s kunnen maken, ging zo snel.
  groeten

  Like

 2. Gefeliciteerd met de Sperwer in je tuin, bij jouw zal de adrenaline ook wel door je lijf gegierd hebben. Bij mij tenminste wel toen hij kwam. Ik zit vanmorgen lekker naar Vroege Vogels te luisteren en de Sperwer kwam een tel langs, niet zoals eerder deze week foto’s kunnen maken.
  De Sperwer op jouw foto is een man, de vrouw is bruin en groter. Ja, als ze met een prooi bezig zijn is dat best wel heftig om te zien, maar zo is de natuur en dat is goed. Leuk dat je mijn blog bezocht hebt, met dank aan Klaske! Ik zet je op mijn favorieten zodat ik je vaker kan bezoeken.
  Succes en veel plezier met alles in de natuur!

  groet Willie.

  Like

 3. wat is er loos met de sperwers in ons land.
  Ik kreeg namelijk ook een sperwer op bezoek.
  Helaas heeft 1 van de mussen het loodje moeten leggen.
  Gisteren zag ik de stille getuigen naast een muurtje liggen.
  Maar foto`s maken…daartoe gaf het beest geen gelegenheid.
  Jeetje wat heb jij dit leuk kunnen fotograferen Jan!
  uiterst boelkloedig!!!!

  Like

 4. zomaar in je eigen tuin, al was het natuurlijk wel een slachtpartij….
  ot; dat er zoveel bijen in m’n tuin zitten komt misschien omdat ik een bijenvolk op het erf herberg, die misschien een beetje hongerig zijn na de winter.

  Like

 5. Heb er ook een tijdje geleden 1 in de tuin gehad.Hij zat bij de achterdeur gewoon een duif te verorberen.
  Toch knap dat je hem in je lens kon vangen
  .Wel spijtig voor de andere vogel maar eten en gegeten worden is de taal van de natuur.

  Like

 6. Het is nu eenmaal geen zeldzaamheid dat een sperwer tuinen bezoekt om een zangvogeltje te slaan. Ik kijk zodra een sperwer mijn tuintje bezoekt meestal maar even de andere kant op. Een sperwer moet ook eten, maar ik hoef niet per se van alle details daarvan kennis te nemen…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.