Zwart met rode pootjes

Op dagen dat ik er om wat voor reden dan ook niet toe kom om even een fotokuiertje in de natuur te maken, struin ik meestal wel een paar maal even met de camera in de tuin rond …

120508-1510x

Dinsdagmiddag trof ik daarbij dit zwarte beestje met rode pootjes aan. Geen idee wat het is, het zou een soort sluipwesp kunnen zijn, maar fotogeniek is hij zeker …

120508-1512x

25 gedachten over “Zwart met rode pootjes

 1. Ik kwam hem ook net tegen thuis. En het is een tuin spinnendoder. Bijzonder en ook wel erg link voor onze vriend de spin. Had hem nog nooit gezien.

  Like

 2. Mooi wespje Jan, ze ziet er gemeen uit en meestal zijn ze dat dan ook. Ik zie hier ook wel van die sluipwespen maar ze zijn best lastig om mooi op de foto te zetten. Je bent dus goed je best gedaan.

  Like

 3. Zo zie je maar weer, ook in onze tuin, eigenlijk vlak onder onze neus is genoeg moois te zien!! Je hebt hem er mooi op gezet!

  Like

 4. Mooi, helemaal in het zwart met rode laarzen aan, een modern insect. Hij lijkt wat op een sluipwesp, maar daar zijn zoveel soorten van dat ik het maar heb opgegeven een naam te zoeken.

  Like

 5. Ik heb geen verstand van insecten maar mooi is hij zeker
  Een fijn weekend gewenst Jan
  p.s hoop dat je mijn reactie ontvangen hebt over de zonnepanelen

  Like

 6. Helemaal mee eens, het beestje heeft een mooi kleurencombi en dan die doorschijnende vleugels erbij.
  Knap vastgelegd, Jan.
  En het onthouden van de naam van het beestje volgens Hanny of Aargh, dat is geen sinecure. 😉

  Like

 7. Ssssttt, ik ben er niet hoor. Maar ik kon het niet laten even te zoeken. Zou het een Phaenolobus terebrator kunnen zijn?

  Like

Reacties zijn gesloten.