Koddige rode kopjes

Tijdens een van mijn ritjes kwam ik onlangs langs een sloot waarin een meerkoetenfamilie rond dobberde. Nadat ik de auto een stukje verderop had geparkeerd, heb ik een plekje op de wal gezocht waar het clubje even later voorbij kwam …

120507-1408x

Eerst passeerde één van die koddige rode kopjes, al snel gevolgd door twee broertjes of zusjes …

120507-1410x

De jonkies werden geflankeerd en goed in de gaten gehouden door de beide ouders …

120507-1417x

18 gedachten over “Koddige rode kopjes

  1. Geweldig schattig, bij ons heeft een meerkoet 5 eieren uitgebroed, ik heb alle 5 de kuikens rond zien zwemmen. Toen ik drie dagen later terug kwam was er niet een over, helaas. Ik weet dat daar veel snoeken zitten, die hebben vast hun buikje vol!

    Like

  2. Moeder natuur heeft altijd verrassingen voor ons in petto. En een verrassing vind ik deze pluizige koppies met hun supergrote ogen toch iedere keer weer, als ik de zwart-witte ouders erbij zie.

    Like

  3. Wat zijn ze lief hè. Zondag bracht ik een bezoek aan het arboretum en daar werden ook een stel van die kleintjes gevoerd door moeder. Het fototoestel was er klaar voor.

    Like

Reacties zijn gesloten.