Bijzondere ogen

In het Weinterper Skar trof ik vorige week dit insect aan. Het lijkt me een daas, mogelijk een kleine runderdaas, maar daar ben ik allerminst zeker van …

120612-1508x

Waar ik wel zeker van ben, is dat het beestje bijzondere ogen heeft met die bruine en groene lijnen en de haartjes die er doorheen groeien …

120612-1509x

27 gedachten over “Bijzondere ogen

 1. Dit vind ik nou echt weerzinwekkend smerige beesten. Ze zaten altijd in het zwembad in Havelte. Lag je net lekker languit op je badhanddoekje te soezen in de zon, had je er zoeen in je hals en moest je weer tegen je zin op een holletje naar het zwembad en erin duiken, achtervolgd door zo’n kreng. Gruwelijk, gewoon..

  Eh, je hebt dit beest laten leven, Jan?

  Like

 2. Wat heb je deze mooi scherp in beeld gebracht!!! Hij lijkt werkelijk een vachtje te hebbebn op zijn body. En die ogen, zitten daar nu ook haartjes op???

  Like

 3. Heb je ook nog last van het steekbeest gehad?
  Ik ben een keer met jou op stap geweest en daar weet ik nog van dat die beesten toen door de spijkerbroek heenstaken.
  De ogen zijn fotografisch gezien wel mooi.

  Like

 4. Als het inderdaad de een of andere daas is, ben ik blij dat ik niet bij jou in de buurt was. Die vliegen namelijk meteen op mij af om bloed te halen. Ik heb heb niet zo op die beesten.
  Laat onverlet dat het een mooi beestje is om te fotograferen. Die haren uit de ogen vind ik heel apart. Net als de strepen.

  Like

 5. Eigenlijk hebben alle dazen van die prachtige ogen … en jij laat dat schitterend zien hier.
  Ik denk ook een runderdaas trouwens. Je kaapt hier wel mijn volgende blogonderwerp weg 🙂 … stond op het punt ook een paar van die dazenogen te publiceren. Maar dat geeft niet, dan blijven ze even op de plank liggen.

  Like

Reacties zijn gesloten.