Eindelijk weer ‘ns een vlinder

Voor mijn gevoel is 2012 tot nu toe maar een matig vlinderjaar. Ik heb tot nu toe in elk geval bar weinig vlinders, juffers en libellen voor de lens van mijn camera gehad. Nu zegt dat natuurlijk nog niet alles, want ik heb intussen toch wel ingeboet aan snelheid en mobiliteit. Daardoor weet er nogal eens een vliegend of fladderend onderwerp aan mijn lens te ontsnappen, maar met uitzondering van een enkele dag heb ik voor mijn gevoel tot dusver ook minder vlinders gezien …

120703-1249x

Bij de dobbe in het Weinterper Skar heb ik vandaag eindelijk weer eens meerdere soorten vlinders zien fladderen. Er waren in elk geval koolwitjes, dikkopjes en een paar kleine vosjes te zien. Hoe zeer ik ook mijn best deed om ze voorzichtig en stilletjes te  benaderen, ze waren geen van allen bereid om even te poseren. Dat lukte gelukkig wel een paar maal met een blauwtje, maar daar fladderden dan ook duidelijk de meeste exemplaren van rond …

120703-1312x

Aangezien de beestjes een voorkeur leken te hebben voor de polletjes dopheide rond de dobbe, ga ik er eerst maar vanuit dat het heideblauwtjes zijn. Wat de exacte naam ook is, ik vind het prachtige vlindertjes. Het stemt me dan ook tevreden dat ik ze vanmiddag van alle kanten heb mogen fotograferen …

120703-1315x

Na zo’n fraaie score is het straks weer goed rusten …   🙂

25 gedachten over “Eindelijk weer ‘ns een vlinder

 1. het weer is niet echt vlinder vriendelijk de laatste tijd
  te koud en te nat denk ik, heb er ook nog maar heel weinig gezien dit jaar
  nu een paar dagen warm weer gehad, zag er inmiddels wel al wat meer rond fladderen
  maar je hebt er toch een mooi scherp weten vast te leggen, en dan heb je al meer dan ik heb 🙂

  Like

 2. Heel mooi op de foto gezet.
  Hier ook nog weinig vlinders gezien en ook afgelopen zaterdag in de botanische tuin niet, had ik op gehoopt.
  Had graag macro’s willen maken, Zoasl deze. Mooi scherp !

  Like

 3. Wat staan deze er prachtig én superscherp op Jan toch een mooie vangst na je ‘jachtpartij’.
  Het is een prachtig vlindertje met die bontrandjes.
  Ik zie ook erg weinig vlinders etc. dit jaar maar wellicht komen er meer als de temperatuur wat hoger wordt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.