Aan de rand van Nederland

Nadat ik in de achter ons liggende vorstperiode de nodige foto’s had gemaakt van ijspret en sneeuwlandschappen in de eigen contreien, had ik vorige week vrijdag zin om weer eens een kijkje te nemen aan de rand van Nederland. Onderweg naar Paesens-Moddergat (kaartje Google Maps) wisselden zon en mist elkaar af. Eenmaal aangekomen aan de Friese Waddenkust hield een lichte nevel de overhand, slechts heel even zag ik een stukje blauwe lucht. Maar het door de nevel gefilterde schijnsel van de zon legde regelmatig een mooi zacht licht over de witte wereld, waardoor het besneeuwde landschap en de lucht in de verte leken samen te smelten …

130125-1340x

De komende dagen volgen er nog wat foto’s van mijn ritje van Paesens-Moddergat naar het Tempeltje van Ids bij Marrum …

18 gedachten over “Aan de rand van Nederland

  1. Vroeger hield ik er van deze baantjes met de motorfiets te verkennen… eindeloos veel plezier. Deze foto geeft me zin op een motor te springen en te gaan kijken waarom de weg verder stopt… heel mooie foto!

    Like

  2. Niet alleen de foto, ook de beschrijving vind ik mooi. Als ik wat mobieler was, bijvoorbeeld over een auto zou beschikken (wat dus niet het geval is), dan zou ik zelf, geloof ik, ook telkens weer de periferie opzoeken, ver weg van de laatste huizen…

    Like

  3. het eind van nederland,dat moet heel ver zijn,vroeger was nederland de wereld voor mij .dan gingen wij op vakantie naar Garderen (op de fiets natuurlijk )en toch hadden we de grootste schik en ach wat hebben we gemist?

    Like

  4. Dat is inderdaad de rand van Nederland. Leuk dat je er voor ons een kijkje bent gaan nemen. Ik vind het er zomers heel mooi en ben benieuwd hoe het er op een winterse dag uitziet.
    Vast heel spannend, misschien in de ogen van veel mensen saai. Maar ik houd wel van zo’n uitgestrekte wereld, zeker als die wit is.
    Groeten

    Like

  5. Allereerst een geweldige kopfoto heb je weer Jan.
    Op deze foto kijk je zo naar het ‘einde van de wereld’. Ik hou van dit soort landschappen, mooi.
    Ben benieuwd hoe de rest van de foto’s eruitzien.

    Like

Reacties zijn gesloten.