Ruim 30 graden verschil

Op 1 augustus 2012 heb ik ook een ritje gemaakt door het uiterste noordoosten van Fryslân. Op die warme zomerdag -het was toen rond de 25 ºC- maakte ik deze foto van een coupure in de oude zeedijk bij een boerderij aan de Alddyk bij Paesens (kaartje Google Maps) …

Zonder dat ik me daarvan bewust was, maakte ik vorige week vrijdag een foto vanaf hetzelfde standpunt. Op dat moment vroor het een graad of 3, maar met dank aan de noordoostelijk wind, die ongenaakbaar over de kale sneeuwvlakte blies, schat ik de de gevoelstemperatuur toch zeker op -10 ºC …

130125-1344x

Aan de schaduw van de coupure op het wegdek is te zien dat de zon op dat moment even door de nevel heen probeerde te prikken. Met een beetje geluk zou het zonlicht de berijpte bomen even laten schitteren …

130125-1345x

Omdat er aan de noordkant van de oude zeedijk in de verste verte geen boom te zien is, liep ik even door de coupure naar de achterliggende boerderij. Nog voordat ik in de buurt van de bomen was, werd het zonlicht weer weggeveegd door de nevelflarden …

130125-1346x

Gelukkig leverden het berijpte rietkraagje en het vage beeld van een verderop gelegen boerderij toch nog wel een paar aardige plaatjes op. Daarna ben ik al snel weer terug gegaan naar de auto, want man man, wat was het daar koud …

130125-1350x

18 gedachten over “Ruim 30 graden verschil

 1. Het overkomt mij ook vaak, dezelfde foto met andere omstandigheden omdat ik vaak hetzelfde rondje loop. Intussen begint het verlangen naar de omstandigheden van de bovenste foto te groeien hoor. Bijna februari 😉

  Like

 2. Weer een hele mooie serie Jan. Wat leuk die twee foto,s van het zelfde onderwerp.
  Ja de zon……ik zou bijna zeggen ” wat is dat “. Ware het niet dat hij net een uurtje geschenen heeft. Dan ziet alles er heel anders uit.

  Like

 3. Werkelijk prcahtige beelden in winterse sferen Jan. Je bent dus wel heel consequent in het kiezen van je standpunt 😉
  Ik maak geen keuze want ik vind dat elk seizoen zijn charme heeft. Alhoewel als het zo koud is als de foto’s doen vermoeden ga ik toch twijfelen :-).
  Hier achter de PC maakt dat echter niet uit. Dan toch maar winterse beelden mét blauwe lucht 😀

  Like

 4. Wat een verschil in temperaturen. Toch houd ik ook meer van de winterse sfeer.
  Zal zeker ontzettend koud zijn geweest, maar daar knap je ook wel weer van op als je weer lekker in de warme auto zit.
  Uniek plekje, waar het altijd goed toeven is.Mooie foto’s.

  Like

 5. Nu ik net de waarschuwing voor hoogwater op het nieuws hoor bekijk ik jouw foto’s met andere ogen. Hoe belangrijk kan zo’n afsluitbare coupure wel niet zijn. Spannende foto’s Jan. Krijgen we het doorkijkje naar de boerderij van toen nu ook in ijssfeer te zien?

  Like

 6. Het zal daar vast en zeker heel koud geweest zijn. Maar man, man, man ;-), wat heb je mooie foto’s gemaakt. Het is wel bekend dat ik een wintermens ben. Daarom vind ik de winterse foto van de coupure vele malen mooier dan de zomerfoto!

  Like

Reacties zijn gesloten.