Laagvliegende aalscholver

Wie op basis van de foto’s van de laatste dagen het idee heeft gekregen, dat ik niet van een strak blauwe lucht houd, heeft het mis. Ook van een strak blauwe lucht kan ik op zijn tijd echt genieten, maar vanuit fotografisch oogpunt hebben buienluchten veel meer te bieden. De bewegingen in de wolken, de schitteringen op het wateroppervlak en het voortdurend veranderende licht blijven me fascineren …

130813-1310x

Terwijl ik vorige week dinsdag vanaf het ongeveer 10 meter hoge Reaklif, het Rode Klif (kaartje Google Maps), naar de over het IJsselmeer trekkende buien stond te kijken, verscheen er ineens een laagvliegende aalscholver in beeld …

130813-1320x

Hij scheerde zo laag over het water, dat zijn vleugeltippen de golven bijna leken te raken. Hoewel hij me maar weinig tijd bood, lukte het toch om deze aalscholver in volle vlucht van bovenaf te fotograferen, een bepaald niet alledaagse aanblik …

130813-1321x

Daarna heb ik de camera nog eenmaal op één van buien boven het IJsselmeer gericht …

130813-1333x

Morgen zetten we de bloemetjes buiten bij het iets zuidelijker gelegen haventje van Laaksum (kaartje Google Maps)

130813-1325x

16 gedachten over “Laagvliegende aalscholver

 1. Een blauwe lucht is een beetje saai in vergelijking met de schitterende luchten die je ons laat zien. Genieten daar bij het water. Als je dan ook nog een aalscholver van bovenaf al vliegend kunt fotograferen, is je dag helemaal goed.
  Zet de bloemetjes vandaag maar goed buiten. Veel plezier!

  Like

 2. Die luchten blijven fascinerend. Vandaag zul je ook wel aan je trekken zijn gekomen.
  Die aalscholver heeft vast al het een en ander meegemaakt, aan zijn vleugels te zien…

  Like

 3. De eerste foto is het spannendst, Jan, ook al is daar nog geen aalscholver te bekennen: het lijkt wel of de wolken exploderen en de geometrische grondstructuur (twee complementaire driehoeken en een rechthoek) levert een mooie compositie op.

  Like

Reacties zijn gesloten.