Een druppel en geel gebladerte

Nu 5 december snel naderbij komt, valt er zelfs voor mij niet aan te ontkomen om op zoek te gaan naar wat presentjes voor deze en gene. Daartoe ben ik vanmorgen voor het eerst sinds lange tijd weer eens in het centrum van Drachten op pad gegaan. Nadat ik met wat geluk een parkeerplekje had weten te bemachtigen, heb ik een tijdlang rondgedrenteld in de grootste boekhandel die Drachten rijk is. Doodvermoeiend dat gedrentel, maar uiteindelijk heb ik toch weer een aardig cadeautje weten te vinden (hoop ik) …

081112-1402x

Het drentel in de stad heeft me beweging genoeg opgeleverd vandaag, omdat ik daarbij nu eens geen foto’s heb gemaakt, heb ik voor dit logje een paar foto’s uit het archief getrokken, die ik in november 2008 in ons tuintje heb gemaakt …

081112-1403x

In één van de bladeren van de beukhaag had een bladmineerder een mooi gangenstelsel aangelegd. Bladmineerders zijn de larven van insecten, die gangen graven in de bladeren. Die gangen kunnen wit of gelig tot bruin van kleur zijn, en ze kunnen verschillende patronen en vormen hebben …

081112-1401x

 

19 gedachten over “Een druppel en geel gebladerte

 1. de wereld van geel en druppels, da’s een mooi zonnige wereld ondanks de druppels jan, je moeder helpen si een goeie zaak dat zal haar goed doen,
  fijn dat je kadootjes binnen zijn wat een gedoe hé dat geshop:-)

  Like

 2. Soms moet het gewoon even ook al lokt het niet. Maar boekhandels zijn toch altijdwel een leuke omgeving 🙂
  Dat dat voor je moeder niet meevalt kan ik me levendig voorstellen, gelukkig heeft ze jou.

  Like

 3. De bladeren mogen er zijn. De druppels zijn fenomenaal!
  Sterkte met de verdere inkopen.
  Hoewel ik altijd een liefhebster van Sinterklaasfeesten was, ben ik blij dat de animo binnen de familie ver te zoeken is. Er wordt dus niets aan gedaan. Komt me wel goed uit momenteel.

  Like

Reacties zijn gesloten.