IJsvrij

Na ruim twee weken komt er vandaag een eind aan de Olympische Winterspelen in Sotsji. Twee weken lang ben ik in de greep geweest van ijs en sneeuw en heb ik volop genoten van de sportieve prestaties die daar werden geleverd. Daar komt na vandaag dus een eind aan …

Daarmee komt er ook een eind aan de serie licht ijzige foto’s die ik op 30 en 31 januari rondom Drachten heb gemaakt om de Olympische Winterspelen op mijn weblog enige luister bij te zetten. Behalve de sloten, vaarten en meren zal ook mijn weblog vandaag voorlopig weer ijsvrij zijn …

Ter afsluiting nog even een blik op de medaillespiegel. Niet eerder heeft ons land zoveel medailles gewonnen tijdens de Olympische Winterspelen, en ik denk dat we dat ook niet weer mee zullen maken. Het NOC*NSF had zich 9 medailles voor de Olympische Spelen in Sotsji ten doel gesteld (de acht behaalde plakken van Vancouver plus één). Daarin is Team NL dus met vlag en wimpel geslaagd, maar een doelstelling van 24 medailles plus één lijkt me voor de Winterspelen van 2018 in Pyeongchang in Zuid-Korea niet echt realistisch …
16 gedachten over “IJsvrij

 1. Ja jammer dat het alweer voorbij is Jan. Wij hebben ook erg veel gevolgd. En wat kunnen we trots zijn op onze medaillewinnaars. Geweldige sportmensen zijn het, allemaal. Ze hebben ons veel plezier gebracht.
  Fijne Zondag nog

  Like

 2. Eigenlijk zou je de bovenstaande getallen moeten omzetten in percentages, dus hoe het aantal medailles zich verhoudt ten opzicht van de hoeveelheid deelnemers per land. Volgens mij staan we dan bovenaan.
  Jammer dat het weer voorbij is. Laten we dan nu maar de lente induiken, vind je ook niet?

  Like

 3. Jammer dat het mooie evenement weer voorbij is. Het was een heerlijke afleiding voor mij. Zeker die dagen dat ik veel op bed moest bivakkeren en niet in een stoel mocht zitten. Ik verheug met nu al op de Paralympics. Voor die sporters neem ik nog dieper mijn pet af als voor de valide sporters.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.