Een verlegen schorpioenvlieg

We blijven nog even bij de boterbloemen, want niet alleen groentjes contrasteren mooi met deze vrolijke gele voorjaarsbloeiers …

140513-1321x

Ook schorpioenvliegen laten zich met hun zilverachtig doorschijnende vleugels en hun lange rode snuit mooi bekijken tegen de gele achtergrond …

140513-1322x

Het exemplaar dat ik deze week voor mijn camera kreeg was wat verlegen, nadat ik één frontaal portretje van haar had kunnen schieten, draaide ze zich om, om vervolgens zo diep mogelijk weg te duiken in het bloemetje …

140513-1323x

Door haar achterlijf omhoog te steken, werd goed zichtbaar dat het hier om een vrouwtje gaat. Mannetjes hebben aan hun achterlijf namelijk een tangvormig orgaan, dat omhoog gekruld wordt gedragen en dat daarom wel wat doet denken aan de staart van een schorpioen. De schorpioenvlieg heeft echter geen angel en is volkomen ongevaarlijk …

140513-1324x

Om het verschil tussen het mannetje en het vrouwtje te laten zien ėn om aan te tonen dat ze echt volstrekt ongevaarlijk zijn, sluit ik af met de foto van een manlijke schorpioenvlieg, die vorig jaar om mijn hand neerstreek …

130729-1322x

20 gedachten over “Een verlegen schorpioenvlieg

 1. Foto 2 is de perfecte plaat, scherp waar ik het graag scherp zie. En ook zo mooi met het gele stuifmeel om de snuit.
  Het vervolg vind ik ook mooi, zo van: “Heb je nu genoeg gezien, dan ga ik weer verder met mijn maaltijd”. 😉

  Like

 2. Wat kan je toch prachtige foto’s maken met een macro lens. Deze zijn ook weer zo mooi Jan.
  Wat hadden we een lekkere zonnige dag vandaag.
  Fijne avond nog

  Like

Reacties zijn gesloten.