De bloemetjes en de bijtjes

De Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) organiseert vandaag en morgen voor de vijfde achtereenvolgende keer de Open Imkerijdagen. Verspreid over het land doen ruim 200 individuele imkers of lokale imkerverenigingen mee aan deze open dagen …

140617-1328x

Op de hierboven genoemde website van de NBV kun je zien welke imkers in jouw buurt meedoen aan de open dagen. Daarnaast vind je er alle mogelijke informatie over het wel en wee van de bijen en de bijenhouderij …

140617-1334x

Omdat het hier in Fryslân al enkele dagen hoogzomer is met temperaturen rond de 27 graden, ga ik vandaag zelf niet op pad. Ik vermaak me vóór en na het warmste deel van de dag liever met de bloemetjes en de bijtjes in ons tuintje …

140617-1335x

Nu we het warmste deel van de dag weer naderen, nestel ik me straks weer lekker in mijn stoel in de nog relatief koele woonkamer. Daar is het met de Tour op tv en de ventilator ernaast onder de huidige omstandigheden prima uit te houden …

140617-1336x

24 gedachten over “De bloemetjes en de bijtjes

 1. Verbazingwekkend weer zoals je de bijen hebt gefotografeerd. Bedwelm je ze, dat je ze zo scherp op de foto krijgt. Bij mij zitten ze nooit stil.

  Like

 2. Mooie foto’s: gelukkig weer bijen, ook hier én meer vlinders. Maar het warme weer: het is prachtig maar ik heb het ook graag wat koel: eind komende week weer hoge temperaturen….

  Like

 3. Jou bijdrage aan de imkerij dagen zijn zeer geslaagd . Ja de warmte valt niet mee. Hier voor mij zit een musje amechtig te hijgen terwijl ik zelf koel in mijn schuilhut met sedumdak zit. 😄. Hier heeft de imkervereniging ook open dag maar mij is het te warm. Maar gelukkig hebben we jou foto,s nog.

  Like

 4. Prachtige macro’s Jan. Groot gelijk om nu dicht bij huis te blijven. Het is hier ook errug warm 27.5 pfftttt
  Och en met deze zonnige dagen komen ze gewoon bij jouw op bezoek!
  :-)) In de Tour de France vandaag pittige buitjes …..

  Fijne zondag

  Like

 5. prachtige macro’s uit eigen tuin Jan..

  jammer dat het weer je parten speelt..

  hier hadden we een regendag zonder zon en mijn thermometer geeft 17,5 ° aan…

  prettige voetbal-avond

  Like

 6. wauw jan,
  ik kan me geen betere plek bedenken om mooiere foto’s te maken dan jij nu gedaan hebt,
  “geweldig” ik vind het smulplaatjes,
  Jammer dat de warmte je zo nekt steeds.

  Like

 7. Prachtige foto’s!
  Ja, soms is de warmte teveel.
  En de Tour volgen is ook leuk.

  Ik ga morgen op imkerbezoek.

  Mijn nieuwste blogpost vandaag heeft in de verte ook iets met bloemen en bijen te maken.

  Vriendelijke groet,

  Like

 8. Prachtige foto’s van deze o zo belangrijke diertjes.Met een paar bijenkasten op eigen erf hoef ik ook niet op pad vandaag, ik vier deze op en top zomerdag ook liever in eigen tuin 🙂

  Like

Reacties zijn gesloten.