De bloemetjes en de bijtjes

De Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) organiseert vandaag en morgen voor de vijfde achtereenvolgende keer de Open Imkerijdagen. Verspreid over het land doen ruim 200 individuele imkers of lokale imkerverenigingen mee aan deze open dagen …

140617-1328x

Op de hierboven genoemde website van de NBV kun je zien welke imkers in jouw buurt meedoen aan de open dagen. Daarnaast vind je er alle mogelijke informatie over het wel en wee van de bijen en de bijenhouderij …

140617-1334x

Omdat het hier in Fryslân al enkele dagen hoogzomer is met temperaturen rond de 27 graden, ga ik vandaag zelf niet op pad. Ik vermaak me vóór en na het warmste deel van de dag liever met de bloemetjes en de bijtjes in ons tuintje …

140617-1335x

Nu we het warmste deel van de dag weer naderen, nestel ik me straks weer lekker in mijn stoel in de nog relatief koele woonkamer. Daar is het met de Tour op tv en de ventilator ernaast onder de huidige omstandigheden prima uit te houden …

140617-1336x

24 gedachten over “De bloemetjes en de bijtjes

 1. Jou bijdrage aan de imkerij dagen zijn zeer geslaagd . Ja de warmte valt niet mee. Hier voor mij zit een musje amechtig te hijgen terwijl ik zelf koel in mijn schuilhut met sedumdak zit. 😄. Hier heeft de imkervereniging ook open dag maar mij is het te warm. Maar gelukkig hebben we jou foto,s nog.

  Like

 2. Prachtige macro’s Jan. Groot gelijk om nu dicht bij huis te blijven. Het is hier ook errug warm 27.5 pfftttt
  Och en met deze zonnige dagen komen ze gewoon bij jouw op bezoek!
  :-)) In de Tour de France vandaag pittige buitjes …..

  Fijne zondag

  Like

 3. Prachtige foto’s!
  Ja, soms is de warmte teveel.
  En de Tour volgen is ook leuk.

  Ik ga morgen op imkerbezoek.

  Mijn nieuwste blogpost vandaag heeft in de verte ook iets met bloemen en bijen te maken.

  Vriendelijke groet,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.