IJzingwekkend

Eigenlijk had ik vandaag best het een en ander te vertellen … Over een goed kennismakingsgesprek dat we gisteren hadden met een van de ms-verpleegkundigen in ziekenhuis de Tjongerschans in Heerenveen. Over de tussenstop die Aafje en ik vervolgens onderweg naar familie maakten op de oever van het Nannewiid. Over het zonnige ommetje dat ik vanmorgen heb gemaakt in de Jan Durkspolder, waar het eerste ijs van het jaar de bijna strakblauwe hemel fraai weerspiegelde …

Maar vanaf het moment dat ik kort na het middaguur terug in de auto hoorde van de misselijk makende terreurdaad in Parijs, heb ik er even geen zin meer in. Dit is weer een zwarte dag voor Frankrijk, voor Europa en voor de rest van de vrije wereld. Voor de gelegenheid heb ik het ijs een paar tintjes donkerder gemaakt, verder doe ik er even het zwijgen toe …
24 gedachten over “IJzingwekkend

 1. Het was hier vandaag druk met telefoontjes, bezoek en ik was de was aan het wegwerken. Daarom heb ik nog geen nieuws gelezen of gehoord. Dat ga ik nu snel doen.

 2. Als je de beelden op t.v. ziet word je er ziek van. Wat gruwelijk. Hoe kunnen mensen zo handelen. Je verstand staat er telkens weer bij stil. Het enge is ook dat je nooit weet of het je buurman is die zulke plannen smeed.
  Wat is dat voor geloof? Daar kan geen zinnig mens het toch mee eens zijn.

  • Hoe spiegelglad ijs ook is en hoe het ook glimt en glanst, ijs is volgens mij nooit helemaal vlak. Door beweging van wind en water, hoe gering dan ook, onstaan er altijd wel kleine oneffenheden. Als je er een macrolens op richt, zul je vreemd grillige ijslandschappen ontdekken. 🙂

   • Jan en de anderen, Had uiteraard ook het nieuws al gehoord, gezien en gelezen. Heb zo’n digital abbo op de volkskrant. Maar verzink me af en toe maar in de fotografie. Soms reageer ik, soms niet. Maar geef toe het is voor mij even een ontspanningsmoment.
    Vind het wel goed dat er ook hier over gepraat wordt. Uiteindelijk raakt het ons allemaal. Ben ook wel bang dat het steeds erger wordt. Er is trouwens veel meer aan de hand, het lijkt of er op dit moment maar 2 dingen zijn. Het grote graaien en het respectloos met elkaar omgaan.
    Heb toch een fijne dag allemaal. groet, peter

    • Ik vermijd hier tussen de foto’s door in principe geen enkel onderwerp. De aanslag in Parijs raakt ons allen voor mijn gevoel indirect ook in Nederland. De vrijheid van meningsuiting is een te groot goed om maar te laten lopen, want ik wil hier graag blijven schrijven wat ik wil. Een ieder is vervolgens vrij om daar wel of niet op te reageren. In elk geval bedankt voor je aanvullende reactie, Peter.

 3. Je hebt het op een treffende manier verwoord, bij dergelijke gruwelijkheden valt alles in het niet. En dan wordt het voor de betrokkenen even helemaal zwart en dat beeld geef je duidelijk weer met je foto van het ijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.