Opvliegende ganzen

Ik zat net in alle rust lekker in het zonnetje op het bankje aan de Geau in de Jan Durkspolder …

Plotseling hoorde ik achter me een enorm geraas en gesnater van vele honderden opvliegende ganzen …

De winter – voor zover daar al sprake van was – ligt dan wel achter ons, van de ganzen zijn we zo te zien nog lang niet af …

Enkele ogenblikken later was de rust teruggekeerd, zodat ik me weer ongestoord in het zonnetje kon koesteren …
19 gedachten over “Opvliegende ganzen

  • Het is inderdaad een imposant gezicht om zo’n grote groep ganzen te zien en te horen opvliegen. In dit geval schrok ik er echter van, omdat ik lekker in het zonnetje, nietsvermoedend met mijn rug naar die ganzen zat. Ik kan je verzekeren, dat dat imposante geluid dan ineens heel even als een enorm geraas klinkt. 🙂

   Liked by 1 persoon

 1. Ik kan me het niet voorstellen hoe het is maar amai Jan dat moet kicken zijn als je dat eerst op je ziet afkomen en daarna boven je hoofd overvliegt. Ik hoop het in mijn weekje IJselmeer-vakantie (en omstreken) ook eens te mogen zien maar ik vrees dat tegen 1 Mei de ganzen reeds allen vertrokken zullen zijn.

  Liked by 1 persoon

 2. Zo dat is een indrukwekkend gezicht. Wat was de reden dat ze opvlogen?
  “Ik zat net in alle rust lekker in het zonnetje op het bankje aan de Geau in de Jan Durkspolder”, hmmmm dat klinkt goed.

  Liked by 1 persoon

 3. Dat zijn nog heel veel ganzen bij elkaar. Altijd indrukwekkend als ze opvliegen, om wat voor reden dan ook.
  Het viel mij vorige week op Schiermonnikoog op dat er daar minder ganzen waren. Misschien bivakkeren die nu wel in Friesland.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s