Betonstaalvlechters aan het werk

Het is alweer bijna twee maanden geleden dat ik hier voor het laatst aandacht heb geschonken aan de bouw van de Peelrugtunnel bij de aanleg van de vernieuwde N381 van Drachten naar de Drentse grens. Nadat op 24 april de liggers van het nieuwe wegdek waren geplaatst, is er alweer heel wat werk verzet. Gisteren ben ik tijdens asfalteerwerkzaamheden zelfs al even over het nieuwe wegdek gelopen. Maar daarmee loop ik op de zaken vooruit, de komende dagen zal ik hier weer eens een inhaalslag maken door weer wat van de werkzaamheden in beeld te brengen…

150521-1358x

Nadat de grote betonnen liggers van het nieuwe wegdek waren geplaatst, was de bouwplaats enige weken het domein van de betonstaalvlechters. Betonstaalvlechters of ijzervlechters zijn bouwvakkers die op de bouwplaats wapeningen maken voor betonconstructies zoals funderingen, vloeren, wanden of zoals in dit geval de overspanning voor het wegdek van de vernieuwde N381 over de Peelrugtunnel …

De onderstaande foto’ kunnen worden vergroot door erop te klikken …

12 gedachten over “Betonstaalvlechters aan het werk

 1. Ik ga mijn houten schuttingen vervangen met betonvlechtmatten.
  De levensduur spreekt mij vooral aan.
  Natuurlijk wordt dat in mijn tuin een kleiner en eenvoudiger klusje.

  Mooie reportage weer!

  Vriendelijke groet,

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.