In de greep van de ijzel

Het noordoosten van ons land verkeert in de greep van de ijzel vandaag. Omdat wegen en trottoirs een groot deel van de dag waren bedekt met een dikke laag ijs lag het openbare leven grotendeels stil. Zo lag ons terras er vanmorgen bij, toch heb ik mij voetje voor voetje even heel voorzichtig buiten gewaagd om wat foto’s te scoren …

De bamboe achter in ons tuintje buigt diep onder een zware ijslast …

Takken en takjes zijn omgeven door een kraakhelder laagje ijs …

Ook de laatste bloemetjes van de hortensia zijn bedekt met ijs …

Klein, maar fijn …

Een zorgvuldig ingepakte knop …
26 gedachten over “In de greep van de ijzel

 1. Op de eerste foto laat je mooi zien hoe slecht het gesteld is. Toch nog wel dapper dat je deze gladheid trotseerde. Met een wankel evenwicht en dan ook nog op deze gladheid is een dubbele handicap.
  Je takken ingepakt met ijs zijn wonderschoon.
  En we hoopten dat het vanmiddag voorbij zou zijn, hoorden we net dat we morgen nog zo’n dag krijgen. Gera werd vanochtend naar het werk gebracht en vanmiddag weer door haar vader gehaald. Ze heeft toch wat minder rijervaring dan wij. Bedrijven kunnen sluiten, maar patiënten niet … Ze had er beter kunnen blijven slapen, die mogelijkheid werd vandaag wel gecreëerd. Wij konden allebei gelukkig thuis werken.
  Ook in onze regio waren scholen gesloten omdat docenten uit het noorden niet konden komen, aldus onze zoon. Verpleegkundigen en artsen die over diezelfde weg rijden waren, met een beetje vertraging, wel op het werk.
  Fijne avond en morgen wederom voorzichtig aandoen en ook voor Aafje.

  Liked by 1 persoon

  • Toch handig, die mogelijkheid tot thuiswerk tegenwoordig.
   Omrop Fryslân meldde dat het MCL ook slaapgelegenheid biedt voor late of juist vroege werkers.
   Het was vanavond alweer flink raak met schuivende auto’s op de A7, en er is nog meer ijzel onderweg … 😦

   Like

 2. Prachtig zijn die takken en knoppen, in ijs verpakt. Ik moet meteen denken aan die ijzelwinter van 1987, ik heb nog het boek dat gemaakt is met foto’s die waren ingestuurd door heel veel mensen. Heel opmerkelijk vond ik toen het geluid van beijzelde takken die tegen elkaar kraakten en rinkelden, dat geluid was (in iets lichtere uitvoering) gisteren ook te horen. Dat stoepje ziet er gevaarlijk uit, zelfs voetje voor voetje kun je daar beter niet overheen.

  Liked by 1 persoon

 3. Wat een verschil in zo’n klein landje, het is hier dik boven nul, en bij jullie alles ijs
  maak dan ook geen foto de laatste tijd, grauw grijs en saai, het voordel van dit weer is dat je weer een schitterend winter onderwerp hebt Jan
  Prachtige seire van dit ijzige gebeuren in het noorden van het land

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.