Gestrand in een weiland

Nadat de blauwe reiger eindelijk ruimte voor me had gemaakt, vervolgde ik mijn weg in de richting van de Earnewarre en de Dominee Bolleman van der Veenweg ten noorden van Earnewâld. Daar had ik kort van tevoren een grote bergingstruck van de fa. Broekhuizen naar toe zien rijden, wellicht dat daar wat te beleven en te fotograferen was …

Eenmaal ter plekke was al snel duidelijk dat een chauffeur van de fa. Reym het spoor even bijster was geraakt bij een kleine gaslocatie, die daar midden in een weiland ligt. Zijn zware truck was met de linkerwielen naast de rijplaten terechtgekomen, er zat geen beweging meer in …

Er werd wat gekeken, er werd wat gegraven en gerekend … Uiteindelijk leek men tot de conclusie te komen dat de bergingstruck het in zijn eentje niet zou redden zonder de truck van Reym uit elkaar te trekken. Daarom werd na enige tijd besloten om een mobiele kraan en een vrachtwagen met extra rijplaten te laten komen. Dat duurde mij allemaal wat te lang, daarom heb ik tussendoor maar even een ritje gemaakt, waarbij ik nog een lunchende zilverreiger kon kieken. Toen ik ruim een half uur later terugkwam, werd de bergingstruck via de vers aangerukte rijplaten achter de gestrande truck gezet en de mobiele kraan werd aan de voorzijde gezet. Met vereende kracht werd de truck van Reym bevrijdt, waarna hij tegen half drie ’s middags op eigen kracht het weiland kon verlaten …

 

26 gedachten over “Gestrand in een weiland

 1. En jij valt weer met de neus in de boter. Onvoorstelbaar zoveel als jij altijd beleeft onderweg. Ik kan me voorstellen dat het voor jou niet “verantwoord” is om zonder camera op stap te gaan.
  Enne…. krijgen we jouw afloop van dit avontuur ook nog hier te lezen of is dat inside information. 😉

  Like

 2. Eén verkeerde stuurbeweging van bijna niks en in deze natte tijden heb je het vlaggen met een dergelijke truck! Ja en dan alle hens aan dek en dat is ook niet in één of twee geklaard. Fijne reportage weeral. Je hebt er een neus voor Jan.

  Geliked door 1 persoon

 3. De grond is niet alleen in het Noorden verzadigd, hier op de meeste plaatsen ook. Zelfs met de hond uitlaten zie ik hem soms tot zijn knieen in de blub zakken. Wel een mooie reportage gemaakt Jan.

  Geliked door 1 persoon

 4. Je zal daar maar staan met je loodzware truck. De grond is overal in het noorden verzadigd met water, daar kun je maar beter niet overheen gaan. ik heb meer sporen gezien van voertuigen die in de problemen moeten hebben gezeten. Mooi dat er dan groot materieel in de buurt is om de pechvogel uit de nood te helpen. En weer een buitenkansje voor onze razende reporter 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, zeker met die zware trucks is een klein stuurfoutje momenteel genoeg om letterlijk diep in de problemen te komen. Zelf vermijd ik enkele smalle plattelandswegen met wel erg zachte bermen ook maar liever momenteel, want als je zo’n zware jongen tegenkomt, heb je zelf ook een probleem.

   Like

Reacties zijn gesloten.