Langs ’t pad naar het klif

Vorige week woensdag heb ik samen met mijn fotomaatje een ritje langs de kliffen aan de Friese IJsselmeerkust gemaakt. De eerste stop was bij het Oudemirdumerklif. Daar werd ik bij het hek en de stroommat halverwege het Minne Minnespaad, dat van de parkeerplaats naar het klif aan de kust leidt, verrast door een nieuwheid …

Aan weerszijden van het pad zijn in begin 2014 tuinwallen aangelegd, die vervolgens zijn ingezaaid met wilde bloemen …

Niet alles bloeit momenteel, maar ik vind die wallen toch wel een verrijking van het landschap op het klif …

Om een beter zicht op de wallen te krijgen, ben ik even op de zuidelijke wal geklommen, in de verte lonkte meteen het IJsselmeer …

Ook Jetske kon de rijk begroeide wallen duidelijk ook wel waarderen, zij wist er meteen een vlinder te scoren …

Ik verheugde me tussen de korenbloemen door kijkend intussen eerlijk gezegd vooral op de bankjes met uitzicht op het water aan het eind van het pad …
 

26 gedachten over “Langs ’t pad naar het klif

  • Tuinwallen hadden oorspronkelijk de functie van perceelscheiding. Tegenwoordig komt daar inderdaad een tweede functie bij: vergroting van de biodiversiteit, zoals die ook nagestreefd wordt met bloeiende akkerranden en bermen. In hoeverre dat ook daadwerkelijk effect heeft, zal toekomstig onderzoek moeten uitwijzen.

 1. nou wist ik niet hoe ze het noemden maar heb dit soort wallen onlangs ook gezien. Het geeft inderdaad wat afwisseling in het landschap dat in deze maanden doorgaans groener dan groen is. Het ziet er fraai uit op je foto’s

 2. Ik zag thuis op internet dat deze tuinwallen er nog niet lang zijn. Als ik de eerdere foto’s zo zie dan vind ik het een enorme verrijking. Ik zal je één dezer dagen de foto’s sturen die ik maakte terwijl je op de wal stond. Aafje zal dan zeker (net als ik heb gedaan) haar wijze hoofd schudden van ongeloof. 😉
  Het was voor jou nog wel een hele tippel naar het bankje, ik kan me voorstellen dat je ernaar verlangde.
  Het was verrassend en leuk om daar te zijn. Als je nog meer van dergelijke uitstapjes weet dan houd ik me aanbevolen. 🙂

   • Verklaring 1, als ik verkouden ben dan ben ik enigszins doof voor donkerbruine mannenstemmen.
    Verklaring 2, je vertelt zoveel dat ik niet alles kan onthouden.
    😉
    Wat je laatste zin betreft denk je misschien, als mij wat overkomt dan is het handig als er een verpleegkundige in de buurt is….

 3. mooi ik ken het daar, ben vorige week nog in Oudemirdem geweest een prachtige omgeving.
  Een deel van Friesland dat heel anders is dan de rest van de provincie, wij houden meer van het weidse niet toeristische Friesland.

 4. Wel mooi dat ze betegelde paden tussen de houtwallen hebben gelegd Jan.
  Dat loopt plezierig..
  Het is daar een eldorado voor vogels,vlinders en insecten .
  En het Friese water altijd dichtbij 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.