Waterpret bij Mirns

Voor de windturbines bij de Noordoostpolder was het een prima dag vorige week woensdag. Voor minder ervaren kitesurfers viel het nog lang niet mee, vanwege de aanlandige wind moesten plank en kite regelmatig door de surfer weer een eind het IJsselmeer opgetrokken worden …

160622-1339x

Met de wind vol in de vlieger had de surfer er vervolgens weer enige tijd flink de vaart in, waardoor hij het water flink deed opspatten. Ik kon me niet geheel aan de indruk onttrekken dat hij druk bezig was om indruk te maken op zijn omgeving …

Hij had het moment alleen niet echt mee. Jetske lag te slapen en verder speelden er alleen een paar kinderen op het strand. En die ene fotograaf had eigenlijk ook vooral oog voor andere zaken die zich rondom hem afspeelden …

160622-1351x

Want wat is er nu mooier dan kijken naar kinderen die zich vermaken op zo’n stukje strand? Nadat er enige tijd een kind met een emmertje en een schepje pollepel aan waterkant had zitten spelen, stal dit knaapje de show …

160622-1342x

Al niet helemaal zeker van zijn zaak stapte hij – zijn t-shirt flink omhoog houdend – het water in. Nu kun je daar heel ver het IJsselmeer in lopen, voordat je ècht nat wordt, maar na verloop van tijd ontdekte het knaapje dat het toch niet helemaal goed ging … Zijn onderbroekje dreigde nat te worden, dat kon nooit de bedoeling zijn, en dus liep hij behoedzaam terug naar de wal. Even later ging hij in zijn zwembroek opnieuw te water …
(uit privacy-overwegingen heb ik het gezicht van het knaapje onherkenbaar gemaakt)

Intussen was het groepje meiden begonnen met het opvoeren van een spetterend waterballet …

 

Dat leek dat mannetje ook wel wat, en dus zette hij – avontuurlijk als hij was – behoedzaam koers in de richting van de meiden …

160622-1401x

Eenmaal bij het groepje aangekomen, leek één van de meiden zich vriendelijk en zorgzaam over het knaap te ontfermen. Het resultaat was, dat het mannetje al snel vrolijk mee spetterde …

 

Het was een heerlijk uurtje daar aan de waterkant bij het Mirnser Klif, en hoe kan ik dat beter afsluiten dan voor het vertrek nog één keer te kijken naar die prachtige schitteringen op het IJsselmeer …

160622-1307x

19 gedachten over “Waterpret bij Mirns

 1. De tijd dat surfers zich uitsloofden voor mij dat heb ik wel achter mij liggen hoor. 😉
  Het is een mooi toneelstukje wat je hier laat zien.
  Mooi zo vrij als dat kleine mannetje op de grote meiden afstapt.
  Mooi weer en waterpret verbindt.
  Het is nu wel wennen met het huidige weer. Iedere ochtend denk ik: “Vandaag zal het wel eindelijk mooier worden dan gisteren…”.

  Geliked door 1 persoon

 2. Een mooie serie foto’s, dat gespetter komt hier alleen nog maar van de het dat er dat op straat spettert. Gisteren hadden we alweer een plensbui…

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooie zomerse tafereeltjes aan de waterkant Jan.
  Je hebt echt genoten aan de waterkant met de vrolijk spelende kinderen
  Jetske heeft haar slaap mooi in de buitenlucht kunnen inhalen;-)
  De schitterering is weer betoverend op je foto’s !

  Geliked door 1 persoon

 4. Jullie hebben dan toch al een paar zomerse dagen gehad.Hier praktisch alle dagen regenen nog niet zo’n beetje.Mijn tuin lijkt een groen oerwoud alles is dubbel zo breed en hoog als anders.Bloemen allemaal stuk geregend en alles plat tegen de grond en zonder laarzen kan ik niet in de tuin.Dit heb ik nog nooit meegemaakt.
  men zou er depressief van worden.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.