De distelvlinder is terug

Nadat ik een tijdlang had genoten van hetgeen er zoal rondom de vogelkijkhut te zien was, besloot ik dat het tijd werd om zo langzamerhand eens terug te gaan. Maar daarmee was het met het fotograferen nog niet gedaan. Onderweg naar de auto zag ik tussen de vlinders die links en rechts van het pad rondfladderden,  op een bepaald moment een vlinder die dit jaar nog in mijn collectie ontbrak: de distelvlinder.

De distelvlinder is een trekvlinder die in Afrika overwintert. In het vroege voorjaar maakt de distelvlinder de oversteek naar Zuid-Europa, waar een eerste voortplanting plaatsvindt. In de vroege zomer trekken de vlinders vervolgens naar noordelijker streken, waar ze zich weer voortplanten. Dit nog erg gave exemplaar zou dus best eens vanuit bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk hierheen hebben kunnen fladderen. Doe dat maar eens na …

160728-1413x
160728-1415x
160728-1417x
160728-1418x

25 gedachten over “De distelvlinder is terug

 1. Dit overtreft zelfs die mooie dagpauwoog Jan, werkelijk prachtig alle drie.
  Overigens is dit waarschijnlijk een nakomeling van de vlinders die in het voorjaar hiernaartoe gevlogen zijn. Vers uitgekomen hier en deze moet dus straks de tocht naar Afrika nog gaan maken.

  Geliked door 1 persoon

  • O ja, die zullen er zeker te vinden zijn. Heb ze dit jaar nog niet gezien maar andere jaren wel, inderdaad op dicht ‘bedistelde’ slootkanten. Mooie vlinder Jan, en prachtige foto’s die de vlinder in al zijn/haar glorie laten zien.

   Geliked door 1 persoon

 2. Wat een prachtige serie!
  Het is een mooie vlinder die bijzonder is omdat je deze niet zo vaak ziet. De combinatie met het leverkruid is ook heel mooi.
  Erg mooi dat je de vlinder vanaf alle kanten mocht vastleggen, inclusief de de pose op de laatste foto.
  Scherpte/diepte op alle foto’s goed gekozen.
  Nu nog het landkaartje vangen voor je archief of heb je die al?

  Geliked door 1 persoon

  • Het landkaartje kwam bij me op bezoek, toen ik tijdens onze laatste fotokuier lekker aan de kant van de weg in de schaduw zat. Helaas zijn die foto’s niet door de ballotage gekomen, dus het landkaartje moet inderdaad nog eens in de herhaling.

   Like

Reacties zijn gesloten.