Wat watervogels en een vlinder

Zoals ik hier gisteren al schreef, zaten de meeste vogels op grote afstand van de vogelkijkhut ‘de Skiere Goes‘ in het Easterskar bij Sintjohannesga. De grote groep lepelaars in de verte was op zich zeker de moeite waard, maar meer dan af en toe even hun kop van links naar rechts verplaatsen, deden ze niet. Lepelaars zijn naar mijn idee vooral interessant als ze op wat kleinere afstand door het water wadend aan het foerageren zijn …

160728-1344x

Een drietal zilverreigers hield zich iets dichterbij, recht tegenover de vogelkijkhut op. Om daar wat van te kunnen maken had ik opnieuw bij wijze van uitzondering de digitale zoom nodig. Het kon allemaal net …

160728-1349x

Om kwalitatief iets fraaiere foto’s te kunnen maken, heb ik me daarom maar weer op het leverkruid of koninginnenkruid rond de hut gericht. De atalanta had intussen plaats gemaakt voor een paar lustig rondfladderende en regelmatig even snoepende dagpauwogen …

160728-1359x

In vergelijking met de rafelige atalanta van gisteren, ziet deze dagpauwoog er een stuk frisser en vrolijker uit. Strak in de lak, zo gezegd …   🙂

160728-1409x

21 gedachten over “Wat watervogels en een vlinder

 1. Er zijn wel heel veel lepelaars.
  Op de derde foto komen de “ogen” het beste tot hun recht. Toch ga ik voor de tweede foto omdat daar het diep foerageren zo mooi wordt weergegeven en de rustige achtergrond vind ik mooier.

  Geliked door 1 persoon

   • Het valt voor mij niet mee om tot vier te tellen. 😉
    Op de vierde foto dus … komen de “ogen” het beste tot hun recht en op de derde foto dus … wordt het diep foerageren zo mooi weergegeven en vind ik de rustige achtergrond mooi.
    Ik kwam dus niet twee keer bij de derde foto uit. 😉

    Like

 2. Via BVision ben ik op jouw blog geland. Wat een prachtige foto’s maak je. Even dacht ik dat de bovenste foto in de Krimpenerwaard gemaakt was, maar daar zat ik behoorlijk naast.
  Groetjes Kakel

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.