Een ree in riet en ruigte

Het was alweer enige tijd geleden dat ik voor het laatst een ree voor mijn camera kreeg. Maar ja, hoe minder je op pad bent, hoe minder kans je maakt natuurlijk. Enfin, vanmiddag was het toch weer zo ver. In een ruig stuk rietland in de buurt van Nij Beets scharrelde in de verte een ree rond. Even bleef ze staan alsof ze bedacht wat te doen …

180409-1350x

Ze had me niet kunnen ruiken, want ik had tegenwind. Met ’t geruis dat diezelfde wind in riet en ruigte gaf, zat horen er evenmin in. Maar ze had me al lang gezien. Uiteindelijk zal ze tot de conclusie zijn gekomen, dat mijn knalrode vest vast geen jager zou herbergen. Zo rustig als ze was verschenen, verdween ze even later ook weer uit mijn zicht …

180409-1352x

 

21 gedachten over “Een ree in riet en ruigte

  1. Toevallig zag ik zaterdag voor het eerst in een hele tijd weer reeën, een heel stel. Dat was vanuit de trein bij Stedum, ze liepen daar vrij goed zichtbaar op een kaal stuk bouwland. Ook daar totaal geen paniek. De treinen van Arriva zijn immers rood. 🙂

    Liked by 1 persoon

  2. Veel mensen zouden jaloers zijn om een reetje in het riet te zien Jan… 🙂 🙂
    Het is toch leuk om dit tyegen te komen …hier in het buiten gebied lopen ze ook…ik heb geen rode jas…maar wel een hond….dus ze zijn ook op zijn hoede…

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.