‘Baltsende kraanvogels’

Toen Jetske en ik eind juni op zoek gingen naar de grutto, troffen we onderweg bij De Veenhoop eerst een paar andere, tamelijk vreemde vogels aan. Aan de rand van het natuurgebied ‘de Kraanlannen’ staan sinds kort een paar reusachtige baltsende kraanvogels …

Culturele Hoofdstad vond ze niet goed genoeg, maar dankzij steun van de gemeente Smallingerland en de Noardlike Fryske Wâlden heeft het project ‘WOODlandart’ toch een aantal fraaie kunstwerken opgeleverd van wilgentenen. De baltsende kraanvogels zijn daarvan een voorbeeld …

Deze wilgentenen kraanvogels hadden geen beter plekje kunnen krijgen. Het natuurgebied ‘de Kraanlannen’ dankt zijn naam aan de kraanvogels, die het gebied in lang vervlogen jaren bewoonden …

Onder de noemer ‘WOODlandart’ zijn er intussen al meer kunstwerken in het landschap verschenen. De kunstwerken moeten inwoners en bezoekers attent maken op het Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden met haar kenmerkende coulisselandschap. De kunstwerken worden gemaakt van puur natuurlijk materiaal, zoals kweekwilgen en/of restmateriaal van boerenbedrijven …

22 gedachten over “‘Baltsende kraanvogels’

  1. Deze vogels hadden inderdaad nergens anders moeten staan…hier in de natuur komen beter tot hun recht als in de stad. Maar ik zag nog een vogeltje op de laatste foto rond dwarlen. …😄

  2. Deze kunst hebben echt heel leuk gemaakt. Je ziet duidelijk kraanvogel is. Prachtig! Dit kom tegen in de natuur. Onze natuur is verpest door iemand. Kun je bij ons zien. Wij zijn verdrietig!

  3. Het was een leuke verrassing aan het begin van onze fototour. Ik vind het een mooi kunstwerk en de kraanvogels hebben een mooi en toepasselijk plekje gekregen. Interessant om het verhaal hier te lezen, want dat had ik nog niet opgezocht. Ik heb genoeg fotoseries, maar logjes maken dat schiet er wat bij in. Gelukkig heb ik nog een fotomaatje tevens Meesterblogger. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.