Roofvliegen in de tuin

Had ik al gezegd dat het dit jaar in ons tuintje weer wat beter gaat met de insecten dan vorig jaar?

Wel, het zou best eens kunnen dat dat de langste tijd weer heeft geduurd, want we hebben roofvliegen in de tuin. En die hebben andere insecten op het menu staan, heb ik me laten vertellen. Eén van die knapen ging onlangs op een onderdeel van ons tuinmeubilair zitten. Daar gaf hij me de kans om hem uitgebreid te portretteren …

Hoewel hij zich echt voorbeeldig van alle kanten liet bekijken en fotograferen, valt het weer niet mee om hem een nadere naam te geven. Er staan zes van die rakkers op Gardensafari. Waarschijnlijk is het de geelbaardroofvlieg. Deze rover schijnt heel graag waterjuffers, daar zit ik dus niet op te wachten. Maar het kan net zo goed de eikenroofvlieg zijn (of één van de nadere vier natuurlijk). Hoe dan ook, over de foto’s ben ik tevreden, en daar gaat het in het kader van mijn blog in de eerste plaats om …

29 gedachten over “Roofvliegen in de tuin

 1. Dat zijn hele mooie foto’s geworden Jan en het is natuurlijk
  wel fijn als je zo’n gewillig model hebt.
  Volgens mij zijn al die aliens in sign fiction films afgeleid van insecten
  want daar zitten soms hele afschrikwekkende exemplaren tussen.

  Jan morgen belooft nog een mooie dag te worden, wens ik je een
  dag met veel fotoplezier.

  Groetjes Erica

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat ik ook al geprobeerd heb Jan ik krijg geen meldingen weer van uw blog.heb me nochtans al een paar keer terug als volger ingeschreven maar daar kan je zelf niets aan veranderen.Dus kom ik af en toe en neem dan de hele reeks mee al zou ik het liever anders hebben.Wat een prachtige macro plaatste je weer van één van die beesrtjes en die kunnen verschrikkelijk te keer gaan.Zag ooit zo’n aanva..in een paar seconden doodde de roofvlieg zijn tegenstander

  Geliked door 1 persoon

 3. Het is dus niet veilig om bij jou op het tuinbankje te komen zitten?

  Ik eet zelf geen dieren meer. Groot, klein, kruipend, lopend, vliegend of zwemmend, het maakt voor mij geen verschil.

  Mooie foto’s, dat wel.

  Vrolijke groet,

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.