Deltawerk 1:1 – deel 1

Natuurmonumenten, de tegenwoordige eigenaar van het Waterloopbos, wilde de enorme Deltagoot graag een nieuwe bestemming geven. Het samenwerkingsteam van RAAAF en Atelier de Lyon kreeg de opdracht om er een van de grootste monumenten van ons land van te maken. Die operatie kreeg in 2018 zijn beslag. De Deltagoot, die indertijd boven het maaiveld was gebouwd en daarna weggewerkt in een grote zandheuvel, werd uitgegraven. Het zandplateau rond de goot maakte plaats voor een waterpartij. Daardoor verscheen een enkele meters hoog en 240 meter lang bouwwerk, omgeven door een spiegelende vijver …

Toen ik onlangs bij mijn fotomaatje foto’s van dit bouwwerk met die prachtige weerspiegelingen zag, was ik eigenlijk meteen verliefd. Daar wilde ik zeker eens naar toe. Omdat wij op 4 december weer een afspraak voor een fotokuier hadden, stelde Jetske voor om de koe maar meteen bij de horens te vatten. De lucht was strak blauw en ze wilde er zelf ook nog eens wat foto’s van maken. En dus begonnen we rond elf uur aan een ‘rondje’ om het kunstwerk dat uit de oude Deltagoot was ontstaan.

Aan het eind van die dag kwam ik met ruim 200 foto’s thuis. Zo’n 150 daarvan heb ik verwerkt in 4 diaseries van ca. 4 minuten met een achtergrond muziekje. Vandaag deel 1 van ‘Deltawerk 1:1’, een ode aan de Deltawerken …

– wordt vervolgd –

28 gedachten over “Deltawerk 1:1 – deel 1

 1. Jan het zijn schitterende foto’s geworden en de video die je hebt gemaakt
  heel knap al het werk wat je hebt verzet.
  De muziek geeft er iets duisters aan en maakt het mysterieus, het zou je zelfs
  bang kunnen maken.
  Wat zijn wij knap met al die waterwerken, maar soms
  vraag ik me af overspelen we onze hand niet.
  Wat foto’s in combinatie met muziek al kunnen doen.

  Voor morgen een fijne dag, groetjes Erica

  Geliked door 1 persoon

 2. Een echte Afanja-productie. 🙂
  Wonderbaarlijk zoveel als jij eruit weet te halen. Tot in de kleinste details. En met zorg samengesteld. Ik heb al heel wat producties van jouw hand gezien maar iedere keer weet je mij weer te verrassen en te raken.

  Geliked door 1 persoon

 3. 🙂 de muziek heb ik uitgezet Jan 🙂
  mijn drukke hoofd kan het niet aan vandaag 🙂
  maar j e fotoserie is schitterend, wat een werk om dat uit te graven en er een kunstwerk van te maken, wat een geweldig idee

  Geliked door 1 persoon

 4. Heel imposant! En met indrukwekkend met de juiste muziek erbij. Ik ben onder de indruk.
  Ik heb het reeds twee keer bekeken, en ga straks nog eens genieten.
  Heel grote hoed af voor jouw beelden en de verwerking is een prachtige reportage.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel! Het was een genoegen om de foto’s te maken. En ik vind het altijd een feest om dit soort fotoseries in beeld en geluid tot een mooi geheel te maken. Er volgen nog drie delen, dus je kunt nog even vooruit. 🙂

   Like

 5. Ha Afanja,

  wow… wow en nog eens wow…
  Wat een bijzondere foto’s… dat strakke lijnenspel. Zelfs de weerspiegelingen zijn strak, hoewel… toch kan ik het water zien rimpelen op de muur.
  Jullie hadden een uitgelezen dag. Prachtig! Dank je wel…

  Groetjes van Marlou

  .

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.