Een vreemd stille wereld

Wat een vreemd stille wereld vandaag. Heel af en toe een passerend vliegtuig, in de verte een paar spelende kinderen en verder is in de tuin eigenlijk alleen het geluid van vrolijk kwetterende vogels te horen … Ook op straat is het uitzonderlijk stil. Zelfs het normaal bij een zuidelijke wind altijd hoorbare geruis van de A7 blijft vandaag achterwege. Voor de mens staat de wereld op zijn kop, maar de natuur vaart er wel bij. Het stikstofniveau zal met sprongen dalen, lijkt me …

34 gedachten over “Een vreemd stille wereld

 1. Bij ons is ook wat stiller geworden door de corona. Minder vliegtuigen te zien. Staat helemaal zowat plat. Minder lawaai op de straat. Het is goed merkbaar Jan. De glazen bol kunnen nog niet vooruit zeggen. Hopelijk gaat dan weg. Maar het gaat lang duren. Hopelijk blijf dan gezond Jan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Je hebt er passende foto’s bij gezet. 🙂
  Hier hetzelfde en dat zal nog even duren. Ik vind het niet erg maar weet nog niet hoe ik er na een paar weken over denk.
  Vroeger werden bejaardentehuizen op rustige plekken gebouwd, kennelijk moesten de bewoners alvast wennen aan doodse saaiheid.☻

  Geliked door 1 persoon

  • Op termijn zal de toestand vast weer normaliseren. Maar het is voor iedereen even wennen aan deze vreemde gewaarwording van stilte en betrekkelijke afzondering. Ik denk. dat het een soort stilte is die door de natuur wordt afgedwongen, om even een adempauze heeft en ons natuurvijandige gedrag wat bij te sturen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.