Duiven bij de Bel

Erg druk was het niet in het centrum van Drachten woensdag. Voor de enkele voorbijganger die er was, leken de duiven bij café De Koperen Bel galant een stapje voorwaarts te maken …

Eén van de duiven kwam daarbij even heel mooi voor mijn camera in het zonlicht te staan …

Vanuit een andere hoek werd het duivenvolkje door Jetske op de gevoelige plaat vastgelegd …

31 gedachten over “Duiven bij de Bel

 1. Ik meen mij te herinneren dat je ooit bij mij vertelt hebt dat je een hekel aan duiven hebt? hahahaha Maar je hebt ze mooi op de foto gezet! Ik heb geen idee hoe het nu in het centrum is, zelf blijf ik er weg, want dit punt, fiets ik anders heel veel en vaak, normaal gezien.

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooi gekiekt maar of ze geen honger hebben daar ben ik niet zeker van. Veel vogels zien er niet mager uit maar dat zou gewoon kunnen zijn omdat ze lucht tussen de vele veren pompen om zich te beschermen tegen de koude. Ze zien er goed gevoed uit maar dat is niet altijd waar

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat de makke duiven betreft had het ook zo op De Dam kunnen zijn. Ze zijn duidelijk aan publiek gewend en zo te zien ook aan fotografen. Je hebt dat ene duifje in het licht wel mooi gevangen.

  Morgen of zondag gaan we de sneeuw in. Yeaahhh eindelijk.

  Geliked door 1 persoon

 4. de beestjes hadden natuurlijk ook al honger omdat het cafe al zo’n tijd geen gasten meer heeft Jan…
  och gossie beetje sneu vind ik dat wel

  OT
  hier komt héél lichtjes al een vlokje dwarrelen…. het is een gedenkwaardige dag vandaag …:-)

  Geliked door 1 persoon

  • De duiven lijken hun buikjes nog mooi rond te hebben. Als het niet erger wordt, komen ze de winter daar wel door.
   Het is zeker een gedenkwaardige dag, voor het eerst sinds meer dan 700 dagen hadden we hier vanmorgen een klein beetje sneeuw in de tuin. Als ‘kind van de winter’ kijk ik uit naar morgenmiddag, hopelijk krijgen we dan weer echt eens een pak sneeuw. Tot die tijd wens ik jou verder een hele fijne en feestelijke dag!

   Like

 5. Duiven worden wel eens minachtend bejegend omdat ze met zo velen zijn en nogal rondschooien (in onze weggooi-restjes).
  Maar jouw tweede foto toont aan hoe mooi ze zijn. Al hebben de veertjes wel de winterstand aangenomen.
  Zullen we dit weekend nog een sneeuwfoto kunnen maken, Jan?
  Een romantisch wit wintertuintje?
  Goed weekend en hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Op sommige plaatsen zijn ze – net als meeuwen – af en toe wel met erg veel. Maar in Drachten valt het reuze mee. Ik vond het wel leuk om ze daar in de anders zo drukke straat bijna alleen rond te zien stappen.
   Het voederhoekje voor de vogels en een aantal andere plekjes in de tuin waren vanmorgen lichtjes wit besuikerd. Om dat toch vooral maar niet te vergeten, heb ik er meteen een paar foto’s van gemaakt. Ik hoop dat we morgen in de loop van de middag en avond even wat meer sneeuw krijgen.
   Goed weekend en groeten!

   Like

Reacties zijn gesloten.