Tijd en ruimte

We staan nog steeds bij de Schouwstrasluis (Google Maps) in Nij Beets. Op de onderstaande foto kijken we in noordoostelijke richting langs het Polderhoofdkanaal …

Dit is ook de plek waar de dichtregels vandaan komen die ik hier zondag al liet zien. Ze staan op een kunstwerk van golvend cortenstaal, dat hier in 2016 is geplaatst ter gelegenheid van de heropening van het kanaal en de sluis …

‘Tijd en ruimte’ is een gedicht van de Friese dichteres Baukje Koolhaas …

En speciaal voor mijn volgers die de Nederlandse taal niet machtig zijn een vertaling:

22 gedachten over “Tijd en ruimte

  1. Het golvende kunstwerk vind ik mooi, maar het gedicht vind ik heel mooi.
    Als ik sommige reacties lees dan lijkt het net alsof de tekst op het kunstwerk in een andere taal is dan jouw Nederlandse tekst. Het verschil is dat de tekst van Baukje golft en dat jouw tekst recht is. 😉

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.