Wolkenpartijen in november

De foto’s van de koeien in de mist in november 2011 werden gisteren door velen in fotografisch opzicht wel gewaardeerd als vooruitgang ten opzichte van het saaie weer van de laatste weken, maar de hinder voor het verkeer drukte de pret voor menigeen …

Daarom probeer ik het vandaag eens over een andere boeg, want november kent vele gezichten. Zo saai als het weer deze novembermaand verloopt, zo wisselend verliep het in november 2005 …

Op 18 november 2005 trok er een fotogeniek buiengebied over de provincie. Een paar uur lang heb ik het gebied ten westen van Drachten die middag doorkruist, op zoek naar mooie wolkenformaties en fraaie valstrepen van neerdalende regen …

Pas tegen zonsondergang, toen er nog slechts donkere wolkenmassa en zwarte schimmen tegen de horizon te zien waren, ben ik die middag met een tevreden gevoel huiswaarts gekeerd …

35 gedachten over “Wolkenpartijen in november

  1. Wat een verschil met het huidige weertype. Ik kan me voorstellen dat je er in 2005 geen genoeg van kon krijgen. Toen kon je het ook nog volhouden om tijden rond te rijden op jacht naar een mooie fotoserie. Dit is tenminste een fotoserie die ik heel mooi vind.
    De voorspellingen voor morgen lijken wat meer variatie te geven op het saaie grijze weer. Eerst maar zien en dan pas geloven.

    Geliked door 1 persoon

  2. wolken kunnen mij net zo bekoren hoor want zij vertellen ook veel. en de plaatjes die jij schoot met je camera zegt ook dat deze maand voor ons nog veel in petto heeft. Wolken reizen altijd en blijven nooit op dezelfde plek hangen .Wolken heb ik al veel over geschreven dus blijf ze maar delen want ook zij zullen mij nooit vervelen.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.